The Maraboos winnaar 1e vooronde Open Errup

Erp was gewaarschuwd. Een optreden van de Bokkeryders, nazaten van die beruchte dievenbende uit de Kempen. Het viel mee, een half uur optreden, een half uur decibel-geweld. Hakkend, schreeuwend, snijdend, springend, kappend, slaand, dreunend. En na dat half uur, gewoon weer lieve jongens. Muziek als uitlaatklep, mooi toch.

Zondagmiddag 18 oktober was het jeugd en jongerencentrum JJC in Erp weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers. Terwijl buiten grijze bewolking de zon geen kans gaf, vulde het JJC zich met een breed scala aan muzikale klanken. In de 1e voorronde van de Open Errup bandwedstrijd streden bij BreakOut vier bands om een finaleplaats.

· Na de loting gaven the Maraboos de aftrap. Het cover-stadium ontgroeit gaf de band een mix van britpop en emo-achtige ballads. Dit alles overgoten met intense gitaarklanken.

· Daarna was de beurt aan Unknown Jet. Zij speelde de iets zwaardere gitaarrock. Sexy zang, luide gitaarpartijen, opzwepende baslijnen alles opgevoerd met maximale drums.

· Vervolgens betraden de Bokkeryders het podium. Nederlandstalige metal, maar het had ook Noors kunnen zijn. Grunt-zang gaat om de klanken, niet zo om de verstaanbaarheid.

· De afsluiter Scarlet Rose, een band zoekend. Zes muzikanten, een zangers, een zanger, een combinatie, een zingende gitarist, genoeg mogelijkheden. Wel een keuze maken.

Scarlet Rose

Na afloop was de publieksstemming, waarbij in een close-finish the Maraboos als winnaar uit de bus kwamen. Ze gaan door naar de finale van 14 februari, waar gespeeld wordt om twee plaatsen voor Open Errup, het succesvolle Erpse Koningsdag festival.

Alle bands waren dankbaar dat ze konden optreden. De geluidsman en BreakOut kregen complimenten voor de goede organisatie. Dus zalen in de omgeving zet jullie deuren open en geef die muzikanten een kans. Wij van BreakOut gaan door. Beginnende bands kunnen zich aanmelden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..