There There winnaar 2e voorronde Open Errup

Het weekend van de Sinterklaas intocht was er weer veel ro-c-k in Erp. Nostalgische palingrock van Tribute to the Cats Band bij Bas, voute 80-’s glamrock van Finders Keepers bij BreakOut en natuurlijk voor de kinderen bij het oude raadhuis, onder zijn rode bovenkleed, de paarse tabberd-rok van de goedheilig man. Volop vermaak voor jong en oud.

Zondagmiddag 22 november was het Jeugd en Jongerencentrum in Erp weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers. Terwijl buiten een aangenaam winterzonnetje lang stand hield tegen de regenkou, vulde het JJC zich met een breed scala aan muzikale klanken. In de 2e voorronde van de Open Errup bandwedstrijd streden bij BreakOut vier bands om een finaleplaats.

· Na de loting gaf Objection de aftrap. De band speelde een mooie set pop-rock covers met klassiekers als Kings of Leon’s “Sex on Fire” en Jet’s “Are you gonna be my girl”. Nu nog de stap naar eigen nummers.

Objection

· Daarna was de beurt aan Subimago. Een theatrale zanger met de nodige Weltschmerz, twee pc’s met geluidssamples, een 8-snarige gitaar. Subtle and layered electronic music, het was voor Erp wel wennen.

· Vervolgens betraden Finders Keepers het podium. Een pittige zangers, de heren in stijl met originele Bon Jovi bandana en sjaal aan de broek. Dubbelle gitaarlijnen, Mud-pasjes, een set lekkere meezing eighties hardrock.

· De afsluiter was There There met een new-wave mix van Editors, Joy Division en Mecano.Veel gitaar en synthesizer. Van minimalistisch en dromerig naar meedogenloos hard, een aangename verrassing.

There There

Na afloop was de publieksstemming, waarbij There There als winnaar uit de bus kwam. Ze gaan, evenals The Maraboos, winnaar van de 1e voorronde, door naar de finale van 14 februari, waar gespeeld wordt om twee plaatsen voor Open Errup, het Erpse Koningsdag festival.