3e Voorronde Open Errup bandwedstrijd

Onzekere tijden? Vluchtelingen overstromen Europa? Waar moeten ze heen? In 1982 zong het Goede Doel nog “ Ik heb getwijfeld over België, omdat iedereen daar lacht”. Maar na Molenbeek en Brussel is dat veranderd? Gelukkig is er ons eigen BreakOut, rots in de branding. Al jaren toevluchtsoord voor de vele op drift geraakte, naar optredens zoekende, muzikanten.

De 3e voorronde is zondagmiddag 3 januari met de volgende bands.

Aenema, ‘reiniging van de ziel’, een progressieve metalband uit Helmond. Drie jonge muzikanten maken eigen muziek geïnspireerd door bands als Tool, Metallica, Muse, Rammstein en Alter Bridge.
Crazy Habits uit Dieren, bandleden met een hiphop-achtergrond. Tegenwoordig geen hiphop maar garagerock. Berg je dus als Bowie, Harry en Timothy het podium betreden. Eigen nummers en covers komen voorbij.

Crazy Habits

Plus Thirty One uit Berghem met een divers repertoire eigen nummers. Van rustige pop-rock met gevoel en harmonische tweede stem, tot strakke scheurende gitaar riff's en van de dubbel basdrum tot slapwerk op de basgitaar.
Smegmatics uit Eindhoven. Zonder al te veel respect voor de originele artiest, confronteren zij het publiek met de zelfkant van de popmuziek. Covers van de onderste plank waarvan je dacht dat je ze verdrongen had. Je moeder weet waarom.

Smegmatics