Plus Thirty One winnaar 3e voorronde Open Errup.

De eerste zondag van het nieuwe jaar. Volle bak bij BreakOut, veel beste wensen en extra voor de bezoekers, spectaculair vuurwerk. Vrolijke feestknallers uit Eindhoven, zware metal bommen uit Helmond, sprankelfrisse fonteinen uit Berghem en elektrische blues-shots uit Dieren.

Zondagmiddag 3 januari was het Jeugd en Jongerencentrum in Erp weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers. Terwijl buiten zon en miezerregen sneeuwvlokken op afstand hielden, vulde de concertzaal zich met een breed scala muzikale klanken. In de 3e voorronde van de Open Errup bandwedstrijd streden vier bands om een finaleplaats.

· Na de loting gaven de Smegmatics de aftrap. Uptempo covers van Nederlandstalige hits. Van Andre Hazes en Jantje Smit tot Bonnie St Claire en Zangeres zonder Naam.

· Daarna was de beurt aan Aenema. Progressieve metal in de stijl van Tool. Eigenzinnig, met bezwerende zang, van ijl tot grunt, felle gitaarexplosies en slappende baslijnen.

Aenema

· Vervolgens betrad Plus Thirty One het podium. Poprock, licht funky, goed op dreef met het nummer ‘The girl in the red dress’ en speciaal een toegift voor de dansende fans.

Plus Thirty One

· De afsluiter was Crazy Habits. Vette, dampende garage-rock, met dreigende gitaarlijnen, stuwend als een kruipende slang en tearjearking als een desperate lonely star.

Na afloop was de publieksstemming, waarbij Plus Thirty One als winnaar uit de bus kwam. Tevens koos de werkgroep twee bands uit de drie voorrondes. Dat werden Finders Keepers en Crazy Habits. Samen met The Maraboos en There There is dit de line-up voor de finale van 14 februari. Daar zal gespeeld worden om twee plaatsen voor Open Errup, het Erpse Koningsdag festival.