De Berenklauw staat klaar.

Ook dit 12e BreakOut-seizoen een Berenklauw als afsluiter. Met een mooie regionale line-up. Cooking John uit Gemert, Milestones from the Underground Scene uit Heeswijk-Dinther en The Ballet Bombs uit Eindhoven. Drie bands, elektrisch, gedreven, heftig, mogelijk underground, maar altijd spraakmakend.

The Ballet Bombs


Datum zaterdagavond 16 maart. Ja, duurt nog even, maar toch in die agenda’s, want een gewaarschuwd mens telt voor twee. 

3e Voorronde Openveldfeest bandwedstrijd.

Vaste verjaardagspraat. Klagen over banken, constructies, exorbitante (het woord alleen al is kei-duur) salarissen. Maar het zijn toch niet de klagers die vooraan staan, als onze Coöperatieve haar Club-Kas gaat verdelen? BreakOut houdt niet van klagen. Jaarlijks zoveel nieuwe bands, zoveel moois te ontdekken. Jongens en meiden die maar een ding willen … spelen. En rijk worden ze er niet van, dus een bank hebben ze niet nodig.

BreakOut, het Erpse zondagmiddag muziekpodium, organiseert dit jaar de 12e editie van de Openveldfeest bandwedstrijd. In drie voorrondes strijden 12 bands om twee plaatsen voor het Openveldfeest, het 2-daagse Erpse dorpsfeest met spel, kunst, cultuur, zang, dans en muziek. De 3e voorronde is zondagmiddag 20 januari met de volgende bands:

• All Points North, een alternatieve rock / metalband uit Uden en Nijmegen. Een hybride mix van Deftones, Toolesque klaagzang, laag gestemde gitaren, een mooie spanningsopbouw en denderende drums.

• Minority, als jong trio, geïnspireerd door Green Day, lekker raggen in een oude schuur. Met een ongelooflijke hoeveelheid drive en jeugdig enthousiasme, gaan ze terug naar de gloriejaren van de poppunk.

• Sonic Whip, uit Nijmegen, met invloeden van Queens of the Stone Age, Foo Fighters, Navarone, Automatic Sam en De Staat. Zet je schrap voor een spetterende act waar alles draait om scheurende gitaarriffs en vette grooves.
• Sticks ‘n Picks, Rob en Robin, drums en zang / gitaar, een stevige sound in het genre rock, hardrock en een vleugje blues. Met maar 2 personen op het podium, brengen ze toch een vol geluid ten gehore.

 

Weer een programma met verschillende muzikale stijlen, volop variatie voor de muziekliefhebbers uit Erp en omgeving. We beginnen om 14.00 uur in het Jeugd en Jongerencentrum JJC aan de Ottenstraat in Erp en de entree is gratis. Dus Come in en Break out. Beginnende bands kunnen zich aanmelden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

BreakOut foto collage

Fotooooos

Holsaby winnaar 2e voorronde Openveldfeest.

Opkomend talent Juliët, de blonde sirene opgezweept door twee grommende gitaren, met haar band op tournee. Van Utrecht via Amsterdam, Antwerpen, Breda, den Haag en Emmen weer naar Utrecht. En op de terugweg geen tussenstop bij de Pul in Uden, niet bij Noordkade in Veghel maar wel bij ons eigen BreakOut in Erp.

Zondagmiddag 25 november was het JJC in Erp weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers. Terwijl buiten de grijze lucht steeds kouder werd, vulde binnen de concertzaal zich met een breed scala muzikale klanken. In de 2e voorronde van de Openveldfeest bandwedstrijd streden bij BreakOut vier bands om een finaleplaats.
Opening met stevige meerstemmige gitaarrock met vette sax van Pulse, daarna complexe symfonische metal van Cambrian, gevolgd door van metal / hardrock van Two and a Half Girl en als afsluiter Holsaby, lichte popmuziek met funky invloed. Na afloop werd Holsaby de publiekswinnaar. Zij gaan door naar de finale van 17 februari.

Alle bands waren dankbaar dat ze konden optreden. Dus zalen in de omgeving zet jullie deuren open en geef die muzikanten een kans. Wij van BreakOut gaan door. Beginnende bands kunnen zich aanmelden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

2e Voorronde Openveldfeest bandwedstrijd.

Buitenaards? Bij ET, de Extra Terrestrial , was het duidelijk. Maar ik verdenk ook de EF, de Elektrische Fiets. Zonder zichtbare inspanning die hoge snelheden, dat is niet normaal. En gevaarlijk, zeker die oudjes met hun over-de-datum reactievermogen.
De BreakOut bezoekers komen gewoon op de ouderwetse trapfiets. Heen in rechte lijn, terug in lichte slingerbeweging.
BreakOut, het Erpse podium voor beginnende bands, organiseert dit najaar de 12e editie van de Openveldfeest bandwedstrijd. In drie voorrondes strijden 12 bands om twee plaatsen voor het Openveldfeest, het 2-daagse Erpse dorpsfeest met spel, kunst, cultuur, zang, dans en muziek. De 2e voorronde is zondagmiddag 25 november met de volgende bands:

• Cambrian, complex multilevel song structures due to a combination of melodic songwriting with aggressive riffing, including songs larger and more complex in their body shapes and ecologies.

• Holsaby, alternatieve pop/rockband uit de omgeving Ravenstein vijf man sterk met eigen werk geïnspireerd door onder andere De Staat en de Editors. Originaliteit is prioriteit.


• Pulse eigen werk, een mix tussen Foo Fighters, Stereophonics en Oasis , hier en daar wat Beatles. Rock met een rauwe rand, een brede set aan knallende rocknummers en melodieuze ballads.


• Two and a Half Girl, metal/hardrock uit Utrecht. Krachtige stem van frontvrouw Juliët in combinatie met harde riffs, poppy refreinen en breakdowns als Archtitects, A Day To Remember en Bring Me The Horizon.

 

White Feather winnaar 1e voorronde Openveldfeest.

Druk, druk, druk. Sanne half en half verwacht de wachtdienst-druk, Annie onverwacht bezoek de zuster-druk , Thea alleen in de keuken de bak-druk, Johan afsluiten van het festival de vuurdoop-druk maar … veel Erpse bezoekers in de zaal de gezellige-druk.

Zondagmiddag 21 oktober was het JJC in Erp weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers. Terwijl buiten nu echt van de laatste warme zondagmiddag werd genoten, vulde binnen de concertzaal zich met een breed scala muzikale klanken. In de 1e voorronde van de Openveldfeest bandwedstrijd streden bij BreakOut drie bands om een finaleplaats.

Opening met melodische synthesizer gitaarrock van Echo Empire, daarna metal trash punkrock van the Hangman en als afsluiter White Feather, instrumentale jazz funk metalrock. Na afloop werd White Feather de publiekswinnaar. Zij gaan door naar de finale van 17 februari.

 

 

 

1e Voorronde Openveldfeest bandwedstrijd.

Nederland waterland, Nederland bruggenland. Hangbruggen, draaibruggen, boogbruggen. Meierijstad heeft bijzondere exemplaren. De stropdas en boekenbrug bij Fabriek Magnifique, de Erpse Omnipark-brug en natuurlijk heel veel Ver-bruggen. BreakOut heeft zijn eigen Ver-bruggen, lichttechnicus Freek. De overgang van analoog naar digitaal ging hem een stap te ver, daarom deed hij een stap terug, van achter naar voor de bar.
BreakOut, het Erpse podium voor beginnende bands, organiseert dit najaar de 12e editie van de Openveldfeest bandwedstrijd. In drie voorrondes strijden 12 bands om twee plaatsen voor het Openveldfeest, het 2-daagse Erpse dorpsfeest met spel, kunst, cultuur, zang, dans en muziek.
De 1e voorronde is zondagmiddag 21 oktober met de volgende bands:

• Echo Empire, five guys making music, five guys making groovy, melodic rock-music, and they fucking love it! Tight grooves mixed with catchy melodies and ambient sounds.


• The Hangman, a four-piece band combines punk-like sound with a dark vocal, creating a recognizable sound with every now and then almost happy guitar themes.

• Plus Thirty One inspired by bands like ‘The Foo fighters’, ‘Muse’ and Nirvana. This mix of sound, combined with the amazing vocalist voice, makes it a great sounding band.
• White Feather, een instrumentale hardrock band bestaande uit vier studenten uit de regio Eindhoven. Harde, groovende en catchy riffs, die naadloos op elkaar aansluiten.