2e Voorronde Openveldfeest bandwedstrijd.

Buitenaards? Bij ET, de Extra Terrestrial , was het duidelijk. Maar ik verdenk ook de EF, de Elektrische Fiets. Zonder zichtbare inspanning die hoge snelheden, dat is niet normaal. En gevaarlijk, zeker die oudjes met hun over-de-datum reactievermogen.
De BreakOut bezoekers komen gewoon op de ouderwetse trapfiets. Heen in rechte lijn, terug in lichte slingerbeweging.

BreakOut, het Erpse podium voor beginnende bands, organiseert dit najaar de 12e editie van de Openveldfeest bandwedstrijd. In drie voorrondes strijden 12 bands om twee plaatsen voor het Openveldfeest, het 2-daagse Erpse dorpsfeest met spel, kunst, cultuur, zang, dans en muziek. De 2e voorronde is zondagmiddag 25 november met de volgende bands:

• Cambrian, complex multilevel song structures due to a combination of melodic songwriting with aggressive riffing, including songs larger and more complex in their body shapes and ecologies.

• Holsaby, alternatieve pop/rockband uit de omgeving Ravenstein vijf man sterk met eigen werk geïnspireerd door onder andere De Staat en de Editors. Originaliteit is prioriteit.
• Pulse eigen werk, een mix tussen Foo Fighters, Stereophonics en Oasis , hier en daar wat Beatles. Rock met een rauwe rand, een brede set aan knallende rocknummers en melodieuze ballads.


• Two and a Half Girl, metal/hardrock uit Utrecht. Krachtige stem van frontvrouw Juliët in combinatie met harde riffs, poppy refreinen en breakdowns als Archtitects, A Day To Remember en Bring Me The Horizon.