3e Voorronde Openveldfeest bandwedstrijd.

Vaste verjaardagspraat. Klagen over banken, constructies, exorbitante (het woord alleen al is kei-duur) salarissen. Maar het zijn toch niet de klagers die vooraan staan, als onze Coöperatieve haar Club-Kas gaat verdelen?
BreakOut houdt niet van klagen. Jaarlijks zoveel nieuwe bands, zoveel moois te ontdekken. Jongens en meiden die maar een ding willen … spelen. En rijk worden ze er niet van, dus een bank hebben ze niet nodig.

BreakOut, het Erpse zondagmiddag muziekpodium, organiseert dit jaar de 12e editie van de Openveldfeest bandwedstrijd. In drie voorrondes strijden 12 bands om twee plaatsen voor het Openveldfeest, het 2-daagse Erpse dorpsfeest met spel, kunst, cultuur, zang, dans en muziek. De 3e voorronde is zondagmiddag 20 januari met de volgende bands:

• All Points North, een alternatieve rock / metalband uit Uden en Nijmegen. Een hybride mix van Deftones, Toolesque klaagzang, laag gestemde gitaren, een mooie spanningsopbouw en denderende drums.

• Minority, als jong trio, geïnspireerd door Green Day, lekker raggen in een oude schuur. Met een ongelooflijke hoeveelheid drive en jeugdig enthousiasme, gaan ze terug naar de gloriejaren van de poppunk.
• Sonic Whip, uit Nijmegen, met invloeden van Queens of the Stone Age, Foo Fighters, Navarone, Automatic Sam en De Staat. Zet je schrap voor een spetterende act waar alles draait om scheurende gitaarriffs en vette grooves.
• Sticks ‘n Picks, Rob en Robin, drums en zang / gitaar, een stevige sound in het genre rock, hardrock en een vleugje blues. Met maar 2 personen op het podium, brengen ze toch een vol geluid ten gehore.