Minority winnaar 3e voorronde Openveldfeest.

Muzikale familie uit Boekel. Op het podium Rob en Robin, gitarist en drummer met mooie covers in de stijl van the Black Keys. In de zaal, trots, multi-bandleider en Peelpop festivaldirecteur ome Toon. Trouwens, de winterkou kwam dit jaar niet uit het Oosten, maar uit het Westen. Voorloper van de Brexit?

Zondagmiddag 20 januari was het JJC in Erp weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers. Terwijl buiten een zacht winterzonnetje aangenaam verwarmde, vulde binnen de concertzaal zich met een breed scala muzikale klanken. In de 3e voorronde van de Openveldfeest bandwedstrijd streden bij BreakOut vier bands om een finaleplaats.

All Points North opende, Toolesque klaagzang, laag gestemde gitaren en denderende drums. Daarna Sonic Whip, bluesrock met scheurende gitaarriffs en vette grooves. Vervolgens Minority, een mooie Greenday tributeband en als afsluiter Sticks ’n Picks, een stevige sound in het genre rock, hardrock met een vleugje blues. Na afloop de publieksstemming, met Minority als winnaar. De werkgroep koos uit de drie voorrondes Sonic Whip en Pulse als hun favoriet. Zij gaan samen met White Feather en Holsaby naar de finale van 17 februari.

Minority

Alle bands waren dankbaar dat ze konden optreden. Dus zalen in de omgeving zet jullie deuren open en geef die muzikanten een kans. Wij van BreakOut gaan door. Bands kunnen zich aanmelden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.