Minority en Holsaby winnaars Openveldfeest bandwedstrijd.

Het spande er nog om, of de finale door kon gaan. Tijdens het optreden van de band van de broers Bevelander, viel het geluid van de zangmicrofoons weg. Onder hoogspanning werd gezocht. Controle kabeltjes, zekeringen, fases 400volt, wcd’s 220volt. Boosdoener los contact in een verdeeldoos. Konden we gelukkig weer ontspannen verder.

Zondagmiddag 17 februari was het Jeugd en Jongerencentrum JJC weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers. Terwijl buiten de winterzon lente-allures had, streden binnen bij BreakOut vier bands om twee plaatsen voor het Openveldfeest, het Erpse dorspfeest met spel, kunst, cultuur, zang, dans en muziek.

Opener was White Feather, instrumentale jazz funk metalrock, daarna Sonic Whip, bluesrock met scheurende gitaarriffs en vette grooves, vervolgens Holsaby, lichte popmuziek met funky invloeden en als afsluiter Minority, een mooie Greenday tributeband.

Na afloop was de publieksstemming met Minority als winnaar. De werkgroep, met de moeilijke taak om uit het hoge niveau een winnaar te bepalen, koos voor Holsaby. Beide bands gaan spelen op het Openveldfeest, zaterdag 14 september.
De BreakOut medewerkers konden ‘s avonds laat terugzien op een geslaagde finale. Dus zalen in de omgeving zet jullie deuren open en geef die muzikanten een kans. Wij van BreakOut gaan door. In oktober begint de 13e jaargang. Bands kunnen zich aanmelden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..