Berenklauw, eigenwijs met een scherp randje.

Zaterdagavond 16 maart, een moment van overpeinzing tijdens volop muzikaal geweld. Het nummer “How soon is now” van de Engelse zanger Morrisey, met de woorden “ I am human and I need to be loved “. Zijn identiteit anders dan …, maar ook op zoek naar begrip, naar liefde. Zal Therasa May ondertussen ook wel denken.

Terwijl buiten de 14-daagse regen eindelijk minder werd, speelde binnen drie bands bij de Berenklauw, de BreakOut seizoen afsluiter. De concertzaal was weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers.

De avond werd (relatief) rustig geopend door Cooking John. Gitaargedreven bluesrock met een bijna solo opererende funky bas, welke zorgde voor aantrekkelijke extra lagen in de Cream-achtige songstructuren.
Daarna Milestones from the Underground scene, met een breed scala punk en new wave klassiekers. Van Damned, Ramones, Joy Division en Gun Club tot Dream Syndicate. Mijn gehele no-future jeugd kwam voorbij.
Als afsluiter the Ballet Bombs uit Eindhoven. De ouderen in de zaal, in gedachten Frits Philips, vielen van hun stoel. Op het podium een anarchistische, psychedelische trip uit de voormalige lichtstad. Maar wat een spektakel, wat een show, tot acrobatiek aan toe.

Weer een gedenkwaardige editie van de Berenklauw. Wie er bij was, zal het voortvertellen.

Berenklauw, bands, elektrisch, gedreven, heftig, mogelijk underground, maar altijd spraakmakend. Het publiek genoot weer van een rockavond op hoog niveau. Dus zalen in de omgeving zet jullie deuren open en geef die muzikanten een kans. Wij van BreakOut gaan door. Bands kunnen zich aanmelden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.