Jeugd en Jongeren Centrum - Erp

 • Full Screen
 • Wide Screen
 • Narrow Screen
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size

Breakout 2012-2013

BreakOut zaterdagavond 11 mei een muzikaal orgasme.

 

Tijdsbesteding. Sommigen op de bank, met de I-Phone Wordfeud spelend, I-pad en lab-top (onmisbaar) stand-by. Anderen via de webcam op “Volg de Vos” kijkend naar de geboorte van jonge vosjes in de Oostvaarder plassen. En ik, ik zoek naar woorden voor dit stukje en luister op mijn platenspeler naar "Sunshine Of Your Love" van the Cream. Sta ik stil of ben ik al weer terug op weg naar af?

 Zaterdagavond 11 mei was het jeugd en jongeren centrum JJC in Erp weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers. Terwijl het buiten te koud was voor de tijd van het jaar, vulde in het JJC de ruimte zich met een lading zwaardere rock muziek. 

De avond werd geopend door Wirelock, vier jonge brutale punkrockers uit Veldhoven. Een band in ontwikkeling, zoekend, fast afgewisseld met ballads, mooie meerstemmige zang, een markante bas, lekkere gitaarsolo’s.

Daarna de Floodriders uit Sint Oedenrode, een optreden van 45 minuten, een orgasme van 45 minuten. Met energieke drums, speelse bas en constante ondertoon gitaar trok de zanger de band tot ongekende hoogtes. Indrukwekkend.

Als afsluiter Without Warning, vlammende hardrock uit Schijndel, in 2011 winnaar van de BreakOut bandwedstrijd. Zeer gedreven old skool hardrock met een vleugje speed metal en in de rustige gedeeltes zelfs een likje symfonisch.

 alt

                                                                                                       foto Without Warning

Bands, fans, toehoorders, allen hebben genoten van een mooie avond met intense hardere rock muziek. De werkgroep werd bedankt voor de organisatie, een iemand wel erg vaak, de bands werden bedankt voor hun speelplezier. Dus zalen in de omgeving zet jullie deuren open en geef die muzikanten een kans. Wij van BreakOut gaan volgend seizoen door. Bands kunnen zich weer aanmelden op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

 

 

BreakOut gaat niet oranje

 

Wat een monochroom kleurspektakel afgelopen week met die troonwissel. Oranje jumbollen, oranje koningsblend koffie, oranje bovag garantie auto’s. Als rechtgeaard republikein wilde je toch niet meer met een sinaasappel gezien worden. Gelukkig deze week weer een BreakOut festival, speels en kleurrijk, met een lichtshow in alle zichtbare en, vraag niet hoe het kan, ook in alle onzichtbare kleuren van de regenboog.

BreakOut, het Erpse zondagmiddag podium voor beginnende bands, met die prachtige concertzaal, heeft haar activiteiten uitgebreid naar de zaterdagavond. Begonnen met El-Cid en hun “Back to the Sixties Rock & Soul Party”, is 11 mei het volgende festival, een package deal van Without Warning met Floodriders en Wirelock.

 • Without Warning vlammende hardrock uit Schijndel, dikke grooves, stuwende melodieën, scheurende solo's en aanstekelijke zanglijnen.

 • Floodriders, stonerrock uit Sint Oedenrode, een tsunami van originele, staart krommende, hoofd buigende sounds laat je alle hoeken van de zaal zien.

alt

                                                                foto: Floodriders

 • Wirelock uit Veldhoven, een jonge punkband in de traditie van Greenday en Sum41, loud, fast and catchy tunes.

Een line-up met een lading zwaardere rock muziek, fast, psychedelisch, heavy, een paradijs voor onze lichttechnicus. Zaterdagavond 11 mei, genieten en volop kijk en luisterplezier in het Jeugd en Jongerencentrum JJC aan de Ottenstraat in Erp. Aanvang 21.00, zaal open 20.30 en de entree is gratis.

 

 

Five Lane Highway dubbele winnaar Open Errup.

 

Ontwikkelingen. Zo sta je goedbedoeld te puffen bij de geboorte van je dochter, zo legt ze uit hoe je de universele afstandsbediening moet in leren. Zo staat ‘Black Bone’ Steef als broekie bij het eerste BreakOut festival onwennig op het podium, zo zit hij als door de wol geverfde muzikant in de jury van de Open Errup finale. De jongeren hebben de toekomst, de ouderen kunnen gaan. Gezocht BreakOut muziek programmeur.

Zondagmiddag 20 januari was een afgeladen jeugd en jongeren centrum JJC in Erp weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers. Terwijl buiten de sneeuw ijverige stoepvegers bleef plagen, streden binnen bij BreakOut vijf bands om twee plaatsen voor Open Errup, het succesvolle Erpse Koninginnedag festival.

Na loting openden de old-skool punkers van FMP uit Mariaheide. De bandleden hadden last van het vroege tijdstip, het liep wat stroef. Duidelijk nog niet voldoende smering gehad.

Daarna Young and Damaged, een duo uit Deurne. Volop gitaar orgasmes en onorthodoxe drumpartijen. Zeer extreem, oor strelend en adembenemend voor de liefhebbers.

Ash One, een power-rock trio uit Nijmegen speelde weer een strakke set, naar funk neigende, dynamisch stuwende nummers afgewisseld met dromerige melodielijnen.

The Suspects uit ons eigen Erp nog steeds zonder bas. De zangeres meer zelfverzekerd, de twee gitaren aanvullend met gedurfd eigen structuren bij de goede keuze covers.

Als laatste op het podium Five Lane Highway uit Eindhoven. Frisse pop rock, als band hoorbaar gegroeid. Met heel veel, bij de toegift dansende, fans speelden zij in feite een thuis wedstrijd.

   alt   

                                                                                                  foto: Five Lane Highway

Na afloop volgde de publieksstemming, waarbij Five Lane Highway als winnaar uit de bus kwam. De vakjury had de moeilijke taak om uit het hoge niveau van deelnemers de winnaar te bepalen. Hun keuze viel ook op Five Lane Highway  gevolgd door Ash One. Beide bands gaan spelen op Open Errup. Een compliment voor de vakjury, elke band kreeg een uitgebreide heldere constructieve beoordeling op alle aspecten van hun optreden.

  

De onmisbare man.

 

Geen optreden begint zonder zijn “Ik ben er klaar voor”. De man met de zware kisten, de trossen kabeltjes en de ontelbare knopjes en schuifjes op zijn mengpaneel. De man met het engelengeduld, het schijnbaar eeuwigdurend stemmen van de drums, het afstellen van het juiste zaal en nog veeleisender het juiste podiumgeluid. Hier een deci meer en daar een belletje minder. De man van de podium sprintjes, een los stekkertje, een onwillig microfoontje. De onmisbare man, de man van het geluid.

 Zondag 20 januari is het zover, bij BreakOut de finale van de Open Errup bandwedstrijd seizoen 2012/13. In drie spannende voorrondes zijn uit dertien deelnemers, via publieks en werkgroepstemming, vijf bands overgebleven. Deze zullen in de big battle strijden om twee plaatsen voor Open Errup, het succesvolle 2-daagse Erpse Koninginnedag festival.Een plaats is te winnen via publieksstemming en een plaats zal vergeven worden door een deskundige jury. De volgende vijf groepen zijn tot de eindstrijd doorgedrongen.

 • Ash One, een trio uit Nijmegen, speelt recht uit het hart power-rock in zijn puurste vorm. Dynamische stuwende nummers worden afgewisseld met dromerige melodielijnen.

 • Five Lane Highway uit Eindhoven, mixt diverse stijlen tot een uniek, eigen en fris rockgeluid, welke op een energieke en dynamische manier vanaf het podium naar het publiek wordt overgebracht.                                       

 • FMP, Fischerman’s Projekt, uit Mariaheide, het dorp van de Monsters. De vier heren maken old-school punkrock, rechttoe rechtaan, niet al te moeilijk. Opvallend het gebruik van de ‘koptelefoonversterker’. Bij het repeteren is er niets te horen.

 • The Suspects, weer een loot van de rijke Erpse muziekboom, speelt vooral poprock nummers. Gedurfd van de zangeres om een cover te zingen van Metallica’s Nothing Else Matters en zelfs Little Wing van wijlen Jimi Hendrix komt voorbij.

alt

                                                                                                            foto: the Suspects

 • Young and Damaged een duo uit Deurne. Just listen and get yourself brainwashed by heavy distorted tones, cracked amplifiers and dissonance. See us now, because in two years we will be arrogant scumbags, who don't talk to anyone. Het zei gezegd. 

Een finale met een breed scala aan muzikale stijlen, volop kijk en luisterplezier voor de muziekliefhebbers uit Erp en omgeving. Als special guest tijdens het jury beraad medewinnaar van vorig seizoen, met hun indrukwekkende emo-rock, Jacky Checker uit Tilburg.

Tijd en plaats van handeling, zondagmiddag 20 januari in het Jeugd en Jongerencentrum JJC aan de Ottenstraat in Erp. Aanvang 14.00uur, zaal open vanaf 13.30uur, de entree is gratis. Dus Come in en Break out. Beginnende bands kunnen zich voor het nieuwe seizoen aanmelden op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

 

 

Finale Open Errup bandwedstrijd.

 

Winter of geen winter, zondag 20 januari is het zover. Bij BreakOut, in het Erpse JJC, is de finale van de Open Errup bandwedstrijd seizoen 2012/13. In drie spannende voorrondes zijn uit de dertien deelnemers, via publieks en werkgroep stemming, vijf bands overgebleven. Deze zullen in de final battle strijden om twee plaatsen voor Open Errup, het succesvolle Erpse Koninginnedag festival. Een plaats is te winnen via publieksstemming en een plaats zal vergeven worden door een deskundige jury. De volgende vijf groepen zijn tot de eindstrijd doorgedrongen

* Ash One, power rock uit Nijmegen

* Five Lane Highway, rock uit Eindhoven

  

                                                                                                                          foto: Five Lane Highway

* FMP, old-skool punkrock uit Mariaheide

* the Suspects, pop-rock covers uit Erp

      * Young and Damaged, noise distortion uit Deurne

Een finale met een breed scala aan muzikale stijlen, volop kijk en luisterplezier voor de muziekliefhebbers uit Erp en omgeving. Als special guest tijdens het jury beraad mede winnaar van vorig seizoen, met hun indrukwekkende emo-rock, Jacky Checker uit Tilburg.

Tijd en plaats van handeling, zondagmiddag 20 januari in het Jeugd en Jongerencentrum JJC aan de Ottenstraat in Erp. Aanvang 14.00uur, zaal open vanaf 13.30uur, de entree is gratis. Dus Come in en Break out. Beginnende bands kunnen zich voor het nieuwe seizoen aanmelden op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

 

BreakOut goes Christmas

 

Jingle bells, jingle bells, jingle all the way. Oh what joy it is to ride in a one-horse open sleigh. Heerlijk nummer, beroemd door Bing Crosby, commercieel door die cola-gigant, maar zondag 23 december niet gehoord bij BreakOut. Ongehoord! Waar was het zoetgevooisde Erpse zangtalent? Natuurlijk bij Terpischore en Voyss in de parochiekerk. Ook mooi, maar volgend jaar bij ons.

Zondagmiddag 23 december was het Jeugd en Jongeren Centrum JJC in Erp weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers. Terwijl buiten geen sneeuwvlokje te bekennen was, vulde in het JJC de ruimte zich met een breed scala aan muzikale klanken. In de 3e voorronde van de Open Errup bandwedstrijd streden vijf bands om een finaleplaats. 

 • Na de loting gaven the Suspects de aftrap. Zonder toetsenist, met een gezond nerveuze zangeres, speelde deze nieuwste loot van de rijke Erpse muziekboom een set covers, door inbreng van de twee gitaren verrijkt met een eigen karakter.                                                                                                           

 • Daarna was de beurt aan Soundwar Stadium, een trio uit Den Bosch. Gitaar, bas en drums waren strak en opzwepend. Als contrast en rustpunt gaf de zang, soms in harmonie, altijd intens, de nummers een sferisch accent tegen de zware ondergrond. 

alt 

                                                                           foto: Soundwar Stadium

 • Als derde Pioneers Town uit Veenendaal, muzikanten met een verschillende achtergrond, zorgden voor een unieke sound. Een mengeling van een funky rock basis doorweven met snerpend industrieel gitaarwerk en begeleid door bezwerende zang.

 • Verder met the Drunkass Delinquents uit Beek en Donk, oi!-punk, gebruikmakend van shout-alongs, fragmenten die zich goed lenen om meegezongen te worden. Grab a beer, a big hell yeah to all you drunkass punks, skins, psycho’s and rock ‘n rollers!

 • Als laatste Burning Paris uit Nijmegen. Een jonge drummer, bas en gitarist goed gekleed in dienst van de mooi gekapte zangeres. De band maakte vuige poprock, metinvloeden van Incubus, Foo Fighters, Biffy Clyro tot Paramore.

Na afloop volgde de publieksstemming, waarbij, wat wil je, de Erpse Suspects als winnaar uit de bus kwamen. Daarna werd uit de drie voorrondes de werkgroep voorkeur bekend gemaakt. Deze ging naar Ash One en Young and Damaged. Samen met Five Lane Highway en FMP gaan ze naar de finale van 20 januari. Daar zal gespeeld worden om twee plaatsen voor Open Errup, het succesvolle 3 (of weer 2)-daagse, Erpse Koninginnedag festival

 

 

De strijd van de Veghelse burgermoeder

 

“Wel warempel”, verzuchtte de Veghelse burgermoeder, “waar is dat Erpse BreakOut mee bezig|?” Vorige keer dat gedoe met die muziekvandalen van Young and Damaged en nu een punkband Drunkass Delinquents. Die naam al, dat belooft niet veel goeds. Ze belde haar secretaris om contact op te nemen met de JJC voorzitter. Ze was vastbesloten de Erpse jeugd te behoeden  voor dat zedenondermijnend punkkabaal.

BreakOut, het Erpse zondagmiddagpodium voor beginnende bands, heeft de line-up klaar voor de 3e voorronde van de Open Errup bandwedstrijd seizoen 2012/13. Het festival, dat regionaal een goede naam heeft opgebouwd, vanwege het intieme karakter en haar mooie concertzaal, is voortaan extra interessant.

BreakOut nieuwe stijl, in drie voorrondes en een finale zullen de groepen via een publieks- en jury prijs strijden om twee plaatsen voor Open Errup, het succesvolle tweedaagse Erpse Koninginnedag festival. De volgende bands gaan in de 3e voorronde om een finale plaats spelen:

 • Burning Paris  uit Nijmegen maakt vuige poprock, met invloeden van Incubus, Foo Fighters, Biffy Clyro tot Paramore. Bij het schrijven is een originele invalshoek en sfeer belangrijk en wordt qua opbouw voor een duidelijke structuur gekozen.

 • Drunkass Delinquents, punkrock uit Beek en Donk. A big hell yeah to all you drunkass punks, skins, psycho’s and rock ‘n rollers! Kick back, grab a beer and have a look around. Enjoy yourselves, but please try to keep your pants on.

alt

                                                                                              foto: Drunkass Delinquents

 • Pioneers Town een frisse, funky rockband uit Veenendaal. Begonnen in de koude winter van 2011, is deze combinatie muzikanten, allemaal met een totaal verschillende achtergrond, verantwoordelijk voor een nieuwe en unieke sound.

 • Soundwar Stadium, emo-rock uit Den Bosch. Het drietal laat zich beïnvloeden door verschillende rockstijlen en bands zoals Smashing Pumpkins en Foo Fighters maar ook de melodieën van Jeff Buckley en Radiohead klinken door in het repertoire.

 • The Suspects, weer een loot van de rijke Erpse muziekboom, speelt vooral poprock nummers.  Gedurft van de zangeres om een cover te zingen van Metallica’s Nothing Else Matters en zelfs Little Wing van wijlen Jimi Hendrix komt voorbij.

  

Wederom een programma met verschillende muzikale stijlen, volop variatie voor de muziekliefhebbers uit Erp en omgeving. Het festival is, als we de 21-ste overleven, zondagmiddag 23 december in het Jeugd en Jongerencentrum JJC aan de Ottenstraat in Erp. Aanvang 14.00uur, zaal open vanaf 13.30uur en de entree is gratis. Dus Come in en Break out. Beginnende bands kunnen zich weer aanmelden op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

 

 

Burning Paris

 

alt

                                                                                                            foto: Burning Paris                    

                                  

De Sint bij BreakOut

 

Verwarring bij de intocht van de Sint in Erp. Wel de pieten en het grote boek maar de goedheiligman zelf was de middag zoek. Weer die kinderliedjes, hij kon het even niet meer aan en is bij BreakOut naar de Open Errup bandwedstrijd gegaan. Aldaar niet die oude peper- maar frisse pop, rock en zelfs hardcore noten. Ja de Sint heeft van diverse muzikale lekkernijen genoten.

Zondagmiddag 18 november was het jeugd en jongeren centrum JJC in Erp weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers. Terwijl buiten een miezerregen overging in zwakke zonnestralen, vulde in het JJC de ruimte zich met een breed scala aan muzikale klanken. In de 2e voorronde van de Open Errup bandwedstrijd streden vier bands om een finaleplaats.

 

 Na de loting gaf A Silent Speech de aftrap. Dit kwartet uit Nijmegen speelde een mooie set naar folk neigende popmuziek. De tweede stem van de violiste en de warme klanken van haar altviool gaven het geheel een licht melancholisch accent.

Daarna was de beurt aan Heartbox, een vijftal uit Druten. De sharp-dressed zangeres bleef met haar zang met gemak overeind tegen het haar omringende geweld van de twee gitaristen, soms funky en soulachtig en dan weer als onvervalste rock.

Als derde FMP uit Mariaheide, recht toe recht aan old-school punkrock. Johnny Rotten is not dead. Als een volleerd podiumdier bespeelde de zanger vanaf de geluidstoren het publiek. Volop fans, de intocht van de Sint in Erp, de intocht van Mariaheide bij BreakOut. 

alt

                                                                                                  foto: FMP  

Als laatste Young and Damaged een duo uit Deurne. Verrassend, intens, brutaal, energetisch, snaren tergend,  agressief, schoonmoeders muzikale nachtmerrie. Het publiek was inderdaad “brainwashed by heavy distorted tones, cracked amplifiers and dissonance”.  

Na afloop volgde de publieksstemming, waarbij FMP als winnaar uit de bus kwam. Zij gaan door naar de finale van 20 januari. Daar zal gespeeld worden om twee plaatsen voor OpenErrup, het succesvolle 2-daagse Erpse Koninginnedag festival.

 

 

Psychologie van de koude grond

 

Twee jongens beginnen een band ‘Young and Damaged’. Provocerend, dat kan, hoewel, wie van ons is emotioneel ongeschonden uit de opvoeding gekomen? Maar dan uit hun bio. “Don't you ever dare to try to understand our mental issues, we come to infect and pollute with noise and put everything on fire.” Muzikanten? Muziek-vandalen? BIN-coördinatoren opgelet.

BreakOut, het Erpse zondagmiddagpodium voor beginnende bands, heeft de line-up klaar voor de 2e voorronde van de BreakOut-Open Errup bandwedstrijd seizoen 2012/13.

A Silent Speech, een kwartet uit Nijmegen. Ze maken powerful but sensitive songs, light with a serious tone. Dit in combinatie met de warme klanken van een altviool maakt een sferisch totaalplaatje.

 • FMP, Fischerman’s Projekt, uit Mariaheide, het dorp van de Monsters. De vier heren maken old-school punkrock, recht toe recht aan, niet al te moeilijk. Opvallend het gebruik van de ‘koptelefoonversterker’. Bij het repeteren is er niets te horen.

 • Heartbox een vijftal uit Druten. De stem en manier van zingen van de zangeres zijn in deze band de vaste waarden. De gitaristen klinken afwisselend funky en soulachtig en dan weer als onvervalste rock met soms een uitstapje naar een metal rif.

 • Young and Damaged een duo uit Deurne. Just listen and get yourself brainwashed by heavy distorted tones, cracked amplifiers and dissonance. See us now, because in two years we will be arrogant scumbags, who don't talk to anyone. Het zei gezegd.

 alt

   alt foto Young and Damaged

  

Heartbox

 

 

 •  

  alt  

 •                                                                                                    foto: Heartbox

 

 

JJC our House

 

Tijdens het weemoedige nummer ‘House of the Rising Sun’ gezongen door onze Beek en Donkse Elvis, moest ik denken aan our House in Erp. They call it JJC, it is the stage for many young band, they like to come and play. Now is the rumour that het JJC must go away, but I’m confident that wise men uit Veghel will decide to let it stay. 

Zondagmiddag 21 oktober was het jeugd en jongeren centrum JJC in Erp weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers. Terwijl buiten de zonnestralen te laat doorbraken, vulde in het JJC de ruimte zich met een breed scala aan muzikale klanken. In de 1e voorronde van de BreakOut-Open Errup bandwedstrijd streden vier bands om een finaleplaats. 

Na de loting gaf Ash One de aftrap. Dit goed ingespeelde trio uit Nijmegen gaf met hun nieuwe drummer een strakke set emo- gitaarrock met funky loopjes van de zanger op de 5-snarige bas. Dynamische stuwende nummers werden afgewisseld met dromerige melodielijnen.

Daarna was de beurt aan Undefined Subculture uit Deurne. Ook een trio maar met zang van de drummer. Draadloze bas en gitaar gaven de spelers veel beweging heen en weer en up en down, een beproeving voor het podium. De nummers ademden een sfeer van trash rock, met heavy acid invloeden.

 

 alt 

Als derde band Stömpeñoy uit Beek en Donk. Vier heren met centraal middelpunt de zanger/gitarist, een revelatie van de jonge Elvis Presley. Hij heeft de voice, hij heeft de looks, een voordrachtskunstenaar in een mooie set country rockabilly nummers. De band moet nog verbeteren, maar de potentie is er.

Als laatste Five Lane Highway uit Eindhoven. Hun 2e optreden, drie heren en twee dames hadden alle ooms, tantes, neven en nichten opgetrommeld. De band mixte diverse stijlen tot een eigen fris rockgeluid, welke door de zangers op een energieke en dynamische manier naar het publiek werd overgebracht.

 Na afloop volgde de publieksstemming, waarbij Five Lane Highway als winnaar uit de bus kwam. Zij gaan door naar de finale van 20 januari. Daar zal gespeeld worden om twee plaatsen voor OpenErrup, het succesvolle 2-daagse Erpse Koninginnedag festival.

 

 

BreakOut, uw mentale ontlasting

 

Geschrokken van de Veghelse plannen met de gesubsidieerde Erpse accommodaties, verontrust door de vertraging van de Zuidelijke Ontsluitingsweg, slapeloos over de invulling van het voormalige Heus terrein, kortom bent u bezorgd? Heeft u geluk, BreakOut start met haar zondagmiddag concerten. Rustig chillen of heavy headbangen, kom ontspannen, kom het hoofd leeg maken, BreakOut voor uw mentale ontlasting.

BreakOut, het Erpse zondagmiddagpodium voor beginnende bands, heeft de line-up klaar voor de 1e voorronde van de BreakOut-Open Errup bandwedstrijd seizoen 2012/13.

De volgende bands gaan op de 1e voorronde om een finale plaats spelen:

 • Anvery uit Eindhoven maakt sinds 2009 energieke melodische punkrock, met een flinke dosis jaren negentig emo. Denk hier bij aan bands als Jimmy Eat World, The Get Up Kids en Saves The Day.

 • Ash One, een trio uit Nijmegen, speelt recht uit het hart power-rock in zijn puurste vorm. Dynamische stuwende nummers worden afgewisseld met dromerige melodielijnen.

alt

 • Five Lane Highway uit Eindhoven, mixt diverse stijlen tot een uniek, eigen en fris rockgeluid, welke op een energieke en dynamische manier vanaf het podium naar het publiek wordt overgebracht.

 • This is Historyuit Eersel maakte begin 2011 een nieuwe start. Geïnspireerd door persoonlijke gedachten en ervaringen ontstond een ruwe vorm van energieke, intense en groovende hardcore.

 

 

This is History

 

 alt 

                                                                                                                               foto: This is History

 

 

El-Cid

 

Optreden El-Cid bij JJC Erp.

 

Pure nostalgie voor Jan, de beheerder van het Erpse Jeugd en Jongerencentrum JJC. Vroeger als jochie op de fiets naar de garage van Haske Manders in Keldonk. Genieten van de sensatie bij de repetities van  El-Cid, het halve dorp liep uit. Nu, 2012 mag Jan zijn helden ontvangen in zijn concertzaal.

BreakOut, het Erpse zondagmiddag podium voor beginnende bands, heeft haar activiteiten uitgebreid naar de zaterdagavond. Want het is zonde dat die prachtige concertzaal in het Jeugd en Jongerencentrum JJC niet vaker voor een muziekgebeuren wordt gebruikt.

Het eerste zaterdagavond concert is 19 mei, zaal open om 20.00uur en meteen een kraker van jewelste. Een optreden van de legendarische Erpse band El-Cid met hun “Back to the Sixties Rock & Soul Party”, een feest speciaal voor de fans, en wie is dat niet?

Gezellig een ouderwets avondje uit, met een drankje, een hapje, lekker buurten en natuurlijk dansen, heerlijk dansen op de muziek van Steppenwolf, Them, de Rolling Stones en al die andere sixties klanken. In de pauze en op de after party de opzwepende soul van artiesten als Wilson Picket, Sam & Dave, Arthur Conley en natuurlijk “King of Soul” James Brown.

Dus zaterdagavond 19 mei put on your dancing shoes, get on up and stay on the scene, like a, like a sex machine. Meer informatie www.maureen-el-cid.blogspot.com

 

BreakOut seizoen 2012 / 2013

 

BreakOut, het Erpse zondagmiddagpodium voor beginnende bands, heeft de datums vastgesteld voor de BreakOut / Open Errup bandwedstrijd, seizoen 2012/13. De voorrondes zijn 21 oktober, 18 november en 23 december, de finale is 20 januari.
In een sfeervolle zaal met een perfecte geluidsinstallatie, een wervelende lichtshow en een grootbeeld videoscherm kunnen bands podiumervaring opdoen en zich aan het grote publiek voorstellen. Even weg uit die kleine oefenruimtes en proeven aan het echte werk.

alt

                                                                                                           Black Bone winnaar 2009 / 2010


Ook dit seizoen werkt BreakOut samen met Open Errup. De groepen zullen in een bandwedstrijd, via een publieks en een jury prijs, strijden om twee fel begeerde plaatsen voor dit succesvolle 3-daagse Erpse Koninginnedag festival. Schrijf je in en treed in de voetsporen van Black Bone, Bleach, the Skills, Without Warning, Gogo Yubari en Jacky Checker, winnaars van de afgelopen seizoenen.
Bands kunnen zich aanmelden op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. . Meer info over BreakOut en de vorige festivals is te vinden op www.jjc-erp.nl.

 

 

Nieuwsflits

 

Zondag 26 november

14:00 uur

Breakout

BreakOut

2e voorronde

 

You are here: BreakOut Seizoen 2012-2013