Jeugd en Jongeren Centrum - Erp

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Breakout 2014-2015

Breakout

Het JJC podium voor beginnende bands

seizoen 2014-2015

40 Jaar JJC, kat en muis in de Berenklauw.

Bij binnenkomst leek ze geheel niet op de uitdagende vamp van de band-foto. Dit tengere  meisje, timide ogend. Maar op het podium veranderde het kitten in een ‘wild cat’. Met gespannen halen speelde ze kat en muis met de snaren van haar gitaar. Een waarlijk scherpe aanvulling voor de Berenklauw.

Zaterdag 28 maart was het Jeugd en Jongerencentrum JJC weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers. Terwijl buiten miezerregen afgewisseld werd met rustiger periodes, speelden binnen in het kader van 40-jaar JJC drie bands bij Berenklauw, het speciale BreakOut zaterdagavondfestival.

·         De avond werd geopend door The Kit uit Vorstenbosch. Het was hun eerste optreden en voor de grote schare fans was deze vuurdoop zeer geslaagd. Gedreven muzikanten, een band met potentie.

·         Daarna kwam Flat Iron, een trio uit Den Haag. Middelpunt de zangeres. Niks fragiel meisje, opzwepend, bezwerend, distorted trok ze onder strakke begeleiding van bas en drums de klanken uit haar gitaar.

alt

                                                                                            foto: Flat Iron

·         Als afsluiter The Ame uit Amersfoort. Uptempo, snel, flitsend, diepe zang gelardeerd met heftige gitaarpartijen. Het publiek meesleurend, bleef na afloop overrompeld achter. Een indrukwekkend optreden.  

Berenklauw, het festival met een scherp randje, landelijke bands, pril, met potentie, heftig, mogelijk underground, maar altijd spraakmakend. Bands, fans en bezoekers, allen genoten van een avond (en vroege nacht) intense rockmuziek. Dus zalen in de omgeving zet jullie deuren open en geef die muzikanten een kans. Wij van BreakOut gaan door. Bands kunnen zich aanmelden op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

40 Jaar JJC, zaterdag 28 maart Berenklauw festival.

Emancipatie, gelijke rechten en plichten voor mannen en vrouwen, niks meer dan normaal. Toch is de beeldvorming in de media nog vaak rolbevestigend. Jongens en mannen leidend als meerderen, meisjes en vrouwen volgend als minderen. BreakOut kent geen meerderen en minderen. Wel hebben we meer-doen-ers en minder-doen-ers. Maar ja, dat is een ander probleem.

BreakOut, het Erpse zondagmiddag podium voor beginnende bands, met die prachtige concertzaal, heeft haar activiteiten uitgebreid naar de zaterdagavond. In het kader van 40-jaar JJC dit jaar een speciaal festival, Berenklauw, met de bands The Kit, Flat Iron en The Ame.

·         The Kit uit ons eigen Vorstenbosch, een van de projekten van muziek-veelkunner Ton Geenen. Muziekstijl: harde bluesrock ergens tussen Raconteurs, Black Keys en Nirvana in.

·         Flat Iron een rauw female fronted trio uit Rotterdam en Den Haag. Scheurende gitaren, rauwe vocals en een retestrakke ritmesectie combineren stonerrock en hardrock tot één stijl.

·         The Ame garagerock uit Amersfoort. Invloeden Triggerfinger en Queens of the Stone Age. Snelle riffs, harde drums, compleet met de diepe vocals van zanger Tim. Iggy Pop meets Josef K.

alt

                                                                                                                foto: The Ame

Berenklauw, een festival met een scherp randje. Landelijke bands, pril, met potentie, op het randje, heftig, mogelijk underground, maar altijd spraakmakend. Zaterdagavond 28 maart volop kijk en luisterplezier in het Jeugd en Jongerencentrum JJC aan de Ottenstraat in Erp. Aanvang 21.00, zaal open 20.00 en de entree is gratis. 

 

28 Maart Berenklauw

alt28 Maart BreakOut Berenklauw.

alt

                                                                                            foto: Flat Iron 

 

 

In the Attic en the Power Strangers winnen Open Errup

altNieuwe tijden, nieuwe trends, nieuwe gezegden? In het geboorteland van de democratie ‘maakt belofte geen schuld’. In Nederland krijgen enkelen al ‘minder loon naar werken’ en misschien wel velen ‘geen zorg voor de dag van morgen’.

In deze onzekere tijd staat echter het BreakOut podium ‘als een rots in de branding’ voor de jonge beginnende bands. Want u weet ‘wie de jeugd heeft,  heeft de toekomst’. Alhoewel ‘het leven duurt niet eeuwig’.

Zondagmiddag 1 februari was een afgeladen Jeugd en Jongerencentrum JJC weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers. Terwijl buiten de zon achter grijze wolken schuilde, streden binnen bij BreakOut vijf bands om twee plaatsen voor Open Errup, het succesvolle Erpse Koningsdag festival.

·         Na de loting opende Ashes of the Innocent. Grindcore geweld, uptempo met twee gitaristen voor razend snelle solo’s. Een portie heavy metal met heerlijke Metallica covers.

·         Vervolgens In the Attic, openend met ‘Keep on rockin’ in the free world’. De band speelde een breed scala covers van Deep Purple tot AC/DC en dat in samenzang met de zaal.

alt

                                                                                        foto: In the Attic

·         Crossover een band met twee gezichten. Met een timide zanger in de traditie van britpop  ala Artic Monkeys, met zangeres en haar volle stem meer de richting van funky poprock.

·         Daarna was de beurt aan The Power Strangers, die als een gekleurd verpakte wervelwind draaide door een feestelijk repertoire van nummers in het Engels, Nederlands en Frans. 

        alt     

                                                                                   foto: the Power Strangers                     

·         Als laatste op het podium the Unchanged Plan, met een eigenzinnige gitarist toepasselijk getooid met berenmuts. Melodieuze emo-punkrock met een zanger als Mott the Hoople.

Na afloop was de publieksstemming met the Power Strangers als winnaar. De werkgroep met de moeilijke taak om uit het hoge niveau een winnaar te bepalen, koos voor In the Attic. Beide bands gaan spelen op Open Errup.

De BreakOut medewerkers konden ‘s avonds laat terugzien op een geslaagde finale. Dus zalen in de omgeving zet jullie deuren open en geef die muzikanten een kans. Wij van BreakOut gaan door. Het nieuwe seizoen van de Open Errup bandwedstrijd begint in oktober. Beginnende bands kunnen zich aanmelden op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .  Foto's op http://www.facebook.com/jjc.erp.1974 

 

Finale Open Errup bandwedstrijd

Is mijn streven de Europese gedachte te volgen strijdig met enige trots op Brabantse successen zoals die Veghelse olifant? Nee, want wij Brabanders zijn gewoon een van de motoren van de Europese economie. Of hebben we nooit genoeg?

BreakOut is in deze iets bescheidener. Van zondagmiddagpodium voor regionale bands is het de Berenklauw die voorzichtig landelijk gaat. De stap naar Europa wordt nog niet overwogen. Maar toch, initiatiefnemers zijn welkom.

BreakOut, het Erpse zondagmiddag podium voor beginnende bands, organiseert dit seizoen weer de Open Errup bandwedstrijd. Via drie voorrondes strijden 12 bands om twee  plaatsen voor Open Errup, het succesvolle Erpse Koningsdag festival. De finale is zondagmiddag  1 februari met de volgende bands.

·         In The Attic  uit Zeeland houden ervan om lekker te rocken. Ze spelen alleen covers, zoals The Foo Fighters, Black Keys, Pearl Jam, AC/DC, Deep Purple.

·         The Power Stangers, deze mythische helden spelen alleen de vetste rockcovers. Van Gay Bar tot Franz Ferdinand en van Nirvana tot de Ramones.

·         Ashes of the Innocent, een 5 koppige trash /death metal band uit Oss met nummers van o.a. Metallica, Lamb of God en Children of Bodom.

·         Crossover, rock/funk band uit Oss, heeft een breed scala vanArctic Monkeys, The Black Keys tot Jimi Hendrix, maar maken ook  eigen nummers.

·         The Unchanged Plan (foto) opgericht door wat hangjongeren uit regio Zwijndrecht. Melodieuze emo-punkrock, een eigenzinnige gitarist en een zanger als Mott the Hoople meets Jeffrey Lee Pierce.

alt

Weer een programma met verschillende muzikale stijlen, volop variatie voor de muziekliefhebbers uit Erp en omgeving. We beginnen om 14.00 uur in het Jeugd en Jongerencentrum JJC aan de Ottenstraat in Erp en de entree is gratis. Dus Come in en Break out. Beginnende bands kunnen zich voor volgend seizoen aanmelden op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

Crossover winnaar 3e voorronde Open Errup

De jaarwisseling, wat is oud, wat is nieuw, ook bij de derde Open Errup bandwedstrijd. Een oude poster met het nieuwe JJC-logo, een oude bekende als nieuwe medewerkster. Bands met  nieuwe nummers maar ook oude, zoals Led Zeppelin’s Whole Lotta Love, maar dan wel in een nieuw –female fronted- jasje. En een zanger met een nieuw lied over een oud thema, de niet gedeelde liefde. Zo u ziet, niets nieuws onder de zon.

In de 3e voorronde van de Open Errup bandwedstrijd was het jeugd en jongerencentrum JJC in Erp weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers. Terwijl buiten een heerlijk winterzonnetje langzaam in grijze bewolking verdween, vulde het JJC zich met een breed scala aan muzikale klanken. Bij BreakOut streden drie bands om een finaleplaats voor Open Errup.

*Na de loting gaf Lessen the Gimmick de aftrap. Een hecht viertal met aangename soft-rock, neigend naar jazzy. Kwetsbare nummers met gitaar gedreven  tempowisselingen.

                            foto: Lessen the Gimmick

*Daarna was de beurt aan Ashes of the Innocent. Metaal geweld, uptempo met twee gitaristen voor razend snelle gitaarsolo’s. Variërend tussen, heavy metal, speed metal en grindcore.

*Als afsluiter Crossover, een band met twee gezichten. Met zanger in de traditie van indie rock ala Artic Monkeys, met zangeres en haar volle stem meer de richting van poprock.

Na afloop was de publieksstemming, waarbij Crossover als winnaar uit de bus kwam. Tevens koos de werkgroep twee bands uit de drie voorrondes. Dit werden the Unchanged Plan en Ashes of the Innocent. Samen met In the Attic en the Power Strangers  is dit de line-up voor de finale van 1 februari. Daar zal gespeeld worden om twee plaatsen voor Open Errup, het succesvolle Erpse Koningsdag festival

3e Voorronde Open Errup bandwedstrijd

De Nederlandse consumenten blijven te weinig uitgeven. De lage consumptie is een belangrijke factor in de recessie waarin we verkeren. Mooi is dat, ben ik dan verkeerd opgevoed met het ‘zilvervloot’ spaargevoel?

Goed gemaakt, mochten de Sint en de Kerstman u al niet verleid hebben uw euro’s te laten rollen, heeft u geluk. Zondag 4 januari is er weer een BreakOut. Kunt u de economische groei  stimuleren onder het genot van een stukje muziek. Heerlijk toch.

BreakOut, het Erpse zondagmiddag podium voor beginnende bands, organiseert dit seizoen weer de Open Errup bandwedstrijd. Via drie voorrondes strijden 12 bands om twee  plaatsen voor Open Errup, het succesvolle Erpse Koningsdag festival. De 3e voorronde is zondagmiddag  4 januari met de volgende bands.

·         Apollo Seeck uit Someren-Asten, vernoemd naar de Griekse god van de muziek, speelt   covers van Muse, Red Hot Chili Peppers en Radiohead.

·         Ashes of the Innocent, een 5 koppige trash /death metal band uit Oss met nummers van o.a. Metallica, Lamb of God en Children of Bodom.

·         Crossover, rock/funk band uit Oss, heeft een breed scala vanArctic Monkeys, The Black Keys tot Jimi Hendrix, maar maken ook  eigen nummers.


 

·         Lessen the Gimmick, een vierkoppige band uit Nijmegen die wars van theatrale poespas rock en funk met een akoestisch geluid combineren.

The Power Strangers winnaar 2e voorronde Open Errup

Lichte stress bij BreakOut. Korstsluiting in de hamburger-grill. En ook in de ijlings gehaalde reserve. Geen snacks voor de festivalgangers? Maar als de nood het hoogst is, is de redding nabij. Een nieuwe grillplaat gebracht. Niet zoals verwacht door de helden uit Vorstenbosch in hun strakke Power Ranger pakken, maar gewoon door Harrie, de man van keukenprinses Annemieke, in zijn spijkerbroek. Weer een festival gered.

Zondagmiddag 23 november was het jeugd en jongerencentrum JJC in Erp weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers. Terwijl bij het gemeentehuis, onder een aangename zon, Sint de kinderen toesprak, vulde het JJC zich met een breed scala aan muzikale klanken. In de 2e voorronde van de Open Errup bandwedstrijd streden bij BreakOut vier bands om een finaleplaats.

·         Na de loting gaf All Points North de aftrap. Begonnen als zware uptempo metal band hebben ze zich gevonden in het meer rustige emo-gebied. Laag gestemde gitaren, denderende drums en melodieuze zang, een indringend geheel.

·         Daarna was de beurt aan The Power Strangers, compleet in kleurrijke Power Ranger outfit. Een breed scala covers in alle talen. Eindigend met een medley van ‘Ca plan pour moi’ en ‘Johnny be good’, de muzikanten tussen dansende fans.

foto: The Power Strangers

·         Als derde Special Thiscount op het podium. Vier individuele muzikanten door de zanger/gitarist geleid naar gitaarmuziek, meerstemmig en toegankelijk gezongen. Divers van ‘n stevige double bass drum tot een heldere gitaar tokkel.

·         De afsluiter Champagne Crash uit Maastricht. Muzikaal een herinnering aan Siouxsie and the Banshees. De frontvrouw meeslepend, hypnotiserend en mysterieus in een strak rood-zwart geblokte jurk. De set eindigend met indringend sirene geluid.

Na afloop was de de publieksstemming, waarbij The Power Stangers als winnaar uit de bus kwam. Ze gaan door naar de finale van 1 februari, waar gespeeld wordt om twee plaatsen voor Open Errup, het succesvolle Erpse Koningsdag festival.

 

2e Voorronde Open Errup bandwedstrijd

Gelukkig heb ik een sterk hart, maar ik moest het toch even vast houden bij die reclame van Bennie Jolink en die in 1817 opgerichte Nutsspaarbank. De zanger van Oerend Hard, het lijflied van menig motorrijder, in een bancaire omarming. Dat is toch niet NormaalGelukkig is er zondag BreakOut, pure rock ’n roll, wars van commercie. De enige bankzaken doe ik na afloop thuis tevreden onderuit op de twee-zits.

BreakOut, het Erpse zondagmiddag podium voor beginnende bands, organiseert dit najaar weer de Open Errup bandwedstrijd. De 2e voorronde is zondagmiddag  23 november met de volgende bands.

·         All Points North maakt een combinatie van alternative rock en metal met invloed van Tool, Deftones en Mudvayne. Laag gestemde gitaren, denderende drums en melodieuze zang vormen de muziek tot een indringend geheel.

·         Champagne Crash een alternatieve rockband uit Maastricht. Door hun frontvrouw wordt de stevige, meeslepende rock voorzien van een gevoelig randje. Breekbaar als een glas champagne op de dansvloer, meeslepend, hypnotiserend en mysterieus.

·         The Power Stangers, bestaande uit een enthousiaste Bakelse zanger en een 4-tal stevige rockers afkomstig uit Vorstenbosch. Deze mythische helden spelen alleen de vetste rockcovers. Van Gay Bar tot Franz Ferdinand en van Nirvana tot de Ramones.

·         Special Thiscount, een rockband die niet in één hokje te plaatsen valt. Vrije geesten, vrije werken. Gitaarmuziek, meerstemmig en toegankelijk gezongen. Divers van ‘n stevige double bass drum tot een heldere gitaar tokkel.

 

                                                                                                 foto: Special Thiscount

 

2e voorronde Open Errup bandwedstrijd

De 2e voorronde is zondag 23 november met de bands All Points North, Champagne Crash, The Power Stangers en Special Thiscount. In een sfeervolle zaal met een ‘vette’ geluidsinstallatie, grootbeeld videoscherm en een wervelende lichtshow kunnen de groepen podiumervaring opdoen en zich aan het grote publiek voorstellen. Even weg uit die oefenruimtes en proeven aan het echte werk.

                                                                                                           foto: All Points North

 

In The Attic winnaar 1e voorronde Open Errup

 

To play, or not to play, that is the question. Jammer voor de band uit Breda die door vervoersproblemen niet kon komen spelen, bedankt voor het compliment van de band uit Zeeland die, na beperkte kroegoptredens, blij was in een zaal met goede PA te kunnen spelen en tof van de band uit het Zuid-Hollandse Zwijndrecht die als invaller graag in ons verre Erp kwam spelen.

Zondagmiddag 19 oktober was het jeugd en jongerencentrum JJC in Erp weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers. Terwijl buiten de zachte zon veranderde  in grijze wolken, vulde het JJC zich met een breed scala aan muzikale klanken. In de 1e voorronde van de Open Errup bandwedstrijd streden bij BreakOut drie bands om een finaleplaats.

·         Na de loting gaf In The Attic de aftrap. Openend de juiste toon zettend met ‘Keep on rockin’ in the free world’ speelde de jongens een breed scala covers van Deep Purple, Pearl Jam tot AC/DC, inclusief natuurlijk het beroemde loopje.

·         Daarna was de beurt aan BlackHoleSun. Voortgekomen uit Moped maakte de band in de BreakOut  nevelrook met pompende bas, felle gitaar en galmende zang een mix van spacerock en stoner/hardrock met een lekkere injectie psychedelica.

·         De afsluiter The Unchanged Plan. Melodieuze emo-punkrock, bas en drums als strakke ritmesectie, een eigenzinnige gitarist met gedurfde gitaarlijnen en een zanger als Mott the Hoople meets Jeffrey Lee Pierce.

Na afloop was de de publieksstemming, waarbij In The Attic (foto) als winnaar uit de bus kwam. Ze gaan door naar de finale van 1 februari, waar gespeeld wordt om twee plaatsen voor Open Errup, het succesvolle Erpse Koningsdag festival.

Alle bands waren dankbaar dat ze konden optreden. De geluidsman en BreakOut kregen complimenten voor de goede organisatie. Dus zalen in de omgeving zet jullie deuren open en geef die muzikanten een kans. Wij van BreakOut gaan door. Beginnende bands kunnen zich  aanmelden op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 

1e Voorronde Open Errup bandwedstrijd

 

Live of het internet? Zalando, geen drukke straten met zo veel soorten mensen, geen toegewijde etalages, geen verheugen op de winkelinrichting. BreakOut , liefhebbers in de schaars verlichte zaal, de band op het podium in de spotlights, een atmosfeer van verwachting. Wie mist wat?

De 1e voorronde is zondagmiddag  19 oktober met de volgende bands.

* BlackHoleSun, voortgekomen uit Moped Kraftkwartet, maaktspacerock, stoner/hardrock met een lekkere injectie psychedelica. Een voorliefde voor 70’s rock met invloeden van Hawkwind,  Porcupine Tree en Monster Magnet.

* Crowning The Apes met betekenisvolle, psychedelische rock met zowel melancholische als euforische elementen. De band is geïnspireerd door Pink Floyd, Led Zeppelin, UFO, Cracker, Slint, Radiohead en Blind Melon.

                                                                                                foto: Crowning The Apes

* In The Attic zijn vier jonge honden van 18/19 uit Zeeland en houden ervan om lekker te rocken. Ze spelen alleen covers, om een paar bands te noemen: The Foo Fighters, Black Keys, Pearl Jam, AC/DC, Deep Purple.

* Paramatman, een power duo met melodieuze gitaar ritmes en opzwepende drums ontstaan op het Rock City Institute te Eindhoven. Met inspiratiebronnen als Queens Of The Stone Age, Nirvana en de White Stripes.

 

 

Van Volksmuziek naar Berenklauw, op de muzikale goven van het JJC.

alt

Het Jeugd en Jongeren Centrum JJC viert dit jaar haar 40-jarig jubileum. Naast de vaste activiteiten worden er meerdere speciale evenementen georganiseerd.  De dragers van het JJC, de werkgroepen, zullen extra belicht worden. Vandaag de muzikale noten.

Popmuziek hoort bij de jeugd en de jeugd hoort bij popmuziek. Geen wonder dat bij de start van het Berenhol in 1974 een van de eerste attributen een heuse pick-up is, compleet met die bekende singeltjes. Van een enkele draaitafel via uitbreidingen naar volledige discotheek, nog steeds een markante plek in het JJC.

Uitgangspunt bij de oprichting van het Berenhol is om op sociaal-cultureel gebied activiteiten te ontplooien voor jongeren van 16 jaar en ouder. Hen op een sociaal, mening vormende, oriënterende, samenwerkende wijze wegwijs te maken in de samenleving, door middel van culturele, informatieve en muzikale activiteiten.

Naast de alom vertrouwde disco avonden heeft het Berenhol in haar 40 jarig bestaan, in drie golfbewegingen, veel muzikale activiteiten op haar naam staan.

De 1e golf 1979-1982, de folk periode.

De werkgroep volksmuziek gaat in 1979 maandelijks folk avonden organiseren. Alle groten uit het genre, Gerard van Maasakkers, Dimitri van Toren, Veulpoepers en Dommelvolk komen naar Erp. Hoogtepunten in 1981 en 1982 de Hartje Winterfestivals. In een aan het Berenhol zelfgebouwde tent en beide keren met ruim 1000 bezoekers volledig uitverkocht. De muziek geheel Brabants en in de entourage Brabant en Winter nauw in elkaar verweven. Met winterfoto’s, oud winterse activiteiten als wol verven en spinnen en voor de inwendige mens winterse gerechten als brood met zult en balkenbrij.

 alt 

                                                                                              foto: het Hartje Winterfestival

De 2e golf 1987-1990, punk en new wave.

De muziekgroep van het Openveldfeest gaan in 1987 onder de naam Pop-Collectief maandelijks op de zaterdagavond  groepenpresentaties organiseren. Na de hardrock avond volgen new wave, punk hardcore, bluesrock en rock en soul. Met lokale helden als Vander en Bambix, veel regionale en zelfs enkele landelijke bands. Uitbreiding volgt in 1988 met Weekendpop, een 2-daags festival in de Evenementenhal aan de Paus Johanneslaan. Memorabel is in 1989 het optreden van de Golden Earring. Binnen no time zijn de kaartjes uitverkocht, maar bij controle van de vergunning komt de onaangename verrassing. Voor zoveel bezoekers heeft de locatie te weinig vluchtgangen. Geen nood, de slijptol erin en een nooduitgang wordt bijgemaakt. Het festival kan doorgaan. Nu nog wordt er enkel in superlatieven over dit gebeuren gesproken. In 1990 is de laatste Weekendpop. Dan is het lange tijd stil met de concerten.

De 3e golf 2007-heden, BreakOut.

Pas in 2007 komt er weer muzikaal leven in het JJC met de oprichting van BreakOut, het zondagmiddag podium voor beginnende bands. In een sfeervolle zaal met een ‘vette’ geluidsinstallatie, grootbeeld videoscherm en een wervelende lichtshow kunnen groepen podiumervaring opdoen en zich aan het grote publiek voorstellen. Een keur van lokale en regionale bands maakt van dit podium gebruik. Door de samenwerking in 2010 met Open Errup wordt het festival nog aantrekkelijker. De bands kunnen via jury en publiekprijs twee plaatsen winnen voor dit Erpse koningsdag festival.

In 2012 volgt het Saturdaynight festival, in de vorm van een package deal. Een band zorgt zelf voor de line-up, BreakOut regelt de PA en de zaal. En dan volgend jaar een nieuw muziekgebeuren, Berenklauw. Een festival met een scherp randje. Landelijke bands, pril, met potentie, op het randje, heftig, mogelijk underground, maar altijd spraakmakend. Wie herinnert zich niet de muziekvandalen van Young and Damaged.

Muziek heeft invloed op de hersenen en via het zenuwstelsel op spijsvertering, bloedsomloop en ademhaling. Muziek kan je ontroeren, je tot rust brengen, maar ook in beweging zetten. Muziek houdt je jong, het Jeugd en Jongeren Centrum JJC houdt je jong, al 40 jaar

1e Voorronde Open Errup bandwedstrijd

 

De 1e voorronde is zondag 19 oktober met de bands BlackHoleSun, Crowning the Apes, The Unchanged Plan en In The Attic. 

                                                                                    foto: BlackHoleSun

 

BreakOut zoekt bands

 

BreakOut, het Erpse zondagmiddagpodium voor beginnende bands, zoekt deelnemers voor de Open Errup bandwedstrijd seizoen 2014-15. De voorrondes zijn 19 oktober, 23 november en 4 januari, de finale is 1 februari.

In de sfeervolle concertzaal van Jeugd en Jongeren Centrum JJC, met een goede geluidsinstallatie en een wervelende lichtshow, zullen de groepen via een publieks en een jury prijs, strijden om twee plaatsen voor Open Errup, het succesvolle Erpse Koningsdag festival.

                                                                                                   Winnaar vorig seizoen: Track n' Tor

De bands kunnen podiumervaring opdoen en zich aan het grote publiek voorstellen. Even weg uit die kleine oefenruimtes en proeven aan het echte werk.

Aanmelden kan op  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 

 

Nieuwsflits

 

Zondag 26 november

14:00 uur

Breakout

BreakOut

2e voorronde

 

You are here: BreakOut Seizoen 2014-2015