Jeugd en Jongeren Centrum - Erp

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Breakout 2013-2014

BreakOut 3 mei, een lekkere zaterdagavond

 

BreakOut goes West, mijn dichterlijke vrijheid voor het zaterdagavondconcert, bleek te kort door de bocht. Zeker Bail komt uit Veghel, FMP en Wolfpack komen uit Mariaheide, maar Argus komt uit Mariaheide, Uden, Volkel en Boekel. Dus BreakOut goes West met een omweg, een soort noordelijk rondweg, was beter geweest. Maar met wel na 32 jaar een weerzien van drie bezoekers. Wim van Argus speelde met Huub van El-Cid in de band Husband op het Open Veldfeest georganiseerd door Jan van het Berenhol. Mooi toch. 

Zaterdagavond 3 mei was het Jeugd en Jongeren centrum JJC in Erp weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers. Terwijl het buiten te koud was voor de tijd van het jaar, vulde in het JJC de ruimte zich met een lading zwaardere rock muziek. 
 
De avond werd geopend door Argus, een prog-rock band met een symfonisch randje. Dubbele gitaren, synthesizer, dubbele zang, Yes meets Van der Graaf Generator. 
 
Vervolgens FMP, met na het aftellen 1-2-3-4 retestrakke punkrock. De zanger, authentiek Engels accent, in het nummer Let’s Dance in flirtage met bezoekster Erica.
foto: FMP
 
Daarna Wolfpack, de initiatief nemer van deze package-deal. Stevige up-tempo hard rock, waar nodig fel gitaarwerk, af en toe heerlijk ingetogen zompig uitdijend.
 
Als afsluiter Bail, rukkende bas, tergende gitaar, smerend orgel, hakkende drums en bluezy zang gaf inderdaad een supervettige cocktail groovende southern fueled bluesrock.
 
Bands, fans, bezoekers, allen hebben genoten van een avond (en vroege nacht) intense rockmuziek. Het mooie bij een package-deal, de bands kennen elkaar, de fans kennen elkaar en zoals de zanger van Bail zei, ‘er is toch niks lekkerder dan samen muziek maken’. En zo is het. Dus zalen in de omgeving zet jullie deuren open en geef die muzikanten een kans. Wij van BreakOut gaan volgend seizoen door. Bands kunnen zich weer aanmelden op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.
 

Zaterdag 3 mei BreakOut goes West

 

Weet u nog, de verkiezingen voor de gemeenteraad, de plicht uw stem te laten horen. Want wie zwijgt stemt toe. Maar wat een voornemens van de partijen. Vitale dorpskernen, kracht van verenigingen en vrijwilligers, betaalbare woningbouw. Mooie beloftes, maar maken de dames en heren politici het ook waarBij de BreakOut bandwedstrijden mag het publiek ook stemmen. Maar daar moeten de deelnemers eerst laten horen wat ze kunnen. Pas dan wordt er gekozen. En als de muzikanten bij hun optreden te veel willen praten, klinkt al snel vanuit de zaal de bekende schreeuwnie lulle, speule ‘.

BreakOut, het Erpse zondagmiddag podium voor beginnende bands, met die prachtige concertzaal, heeft haar activiteiten uitgebreid naar de zaterdagavond. Het eerstvolgende festival is 3 mei, BreakOut goes West, met Argus, FMP, en Wolfpack uit Mariaheide en Bail uit Veghel.

  • Argus een prog-rock band met een symfo-randje. Lekkere strakke rock wordt afgewisseld met symfonische stukken. Het repertoire bestaat uit eigen nummers. Er is goed geluisterd naar bands als Camel, Porcupine Tree en Pink Floyd.
  • Bail, pak een blender en voeg een flinke scheut southern fueled rock, een lading blues en een vleugje (hard) rock toe. zet de mixer vol open en er ontstaat een supervettige cocktail. groovende southern fueled bluesrock!
  • FMP, bas, drums, gitaar en een ongeleid projectiel als zanger, meer heb je niet nodig.Ze hebben het wiel niet uitgevonden, maar laten hem verrekt lekker draaien. Het is een beetje Sex Pistols achtig maar dan anders!
  • Wolfpack, drie jaar terug kwam deze club eindelijk weer eens boven water. Met een nieuwe frontman, andere stem, waren ze weer op oorlogssterkte! Het geluid blijft echter herkenbaar. Rechttoe rechtaan gitaar rock.

alt

                                                                                                     foto Wolfpack

Een line-up met een lading zwaardere rock muziek. Van prog-rock via southern bluesrock en punk tot gitaarrock. Zaterdagavond 3 mei, genieten en volop kijk en luisterplezier in het Jeugd en Jongerencentrum JJC aan de Ottenstraat in Erp. Aanvang 20.30, zaal open 20.00 en de entree is gratis.

BreakOut Saturdaynight festival

 

BreakOut, het Erpse zondagmiddag podium voor beginnende bands, heeft haar activiteiten uitgebreid naar de zaterdagavond. Het eerstvolgende BreakOut Saturdaynight festival is 3 mei, met Argus, FMP, en Wolfpack uit Mariaheide en Bail uit Veghel.                                                                                                                                                                                                                                         

                                                                                                                                   foto: Bail

Vier bands met een lading zwaardere rock muziek. Van southern bluesrock via punk en prog-rock tot gitaarrock. Wat worden we in Erp weer verwend. Zaterdagavond 3 mei in het Jeugd en Jongerencentrum JJC aan de Ottenstraat in Erp. Aanvang 20.00, zaal open 19.30 en de entree is gratis. 

 

Trip to Dover en Track n' Tor winnen Open Errup

 

Rondje Brabant en omgeving. Zondagmorgen op een fiets uit Dieren naar de Open Errup finale. Welkom nieuwe medewerkers uit Gemert en Elsendorp. Ingangs 18+ controle, voor zo’n groen –ik mag- polsbandje uit Duiven. Een volle zaal met veel volk  uit Erp, bedankt. Genieten van muziek uit Lierop, Eindhoven, Nijmegen en Overlangel. Voor de dorst flesjes bronwater uit Lieshout. Tegen de honger broodjes hamburger uit Nieuw Bergen. Na afloop napraten met chocoladerepen uit Veghel. Naar huis, in slaap op de bank uit Utrecht. Wakker, toch maar onder de dekens, want om 6.00 rammelt ie weer, die wekker uit Eindhoven.

Zondagmiddag 2 februari was een afgeladen Jeugd en Jongerencentrum JJC weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers. Terwijl buiten een fijn winterzonnetje lang stand hield tegen de late namiddag grijsheid, streden binnen bij BreakOut vijf bands om twee plaatsen voor Open Errup, het succesvolle Erpse Koningsdag festival.

Na de loting opende Illusion, een band met inspiratie van Pink Floyd en Muse. Iel beginnend, vol eindigend met lange zanglijnen ondersteunt door felle gitaarslagen.

Daarna the Seasons, een hechte muziekmachine. Van ballads tot up-tempo, de nummers kregen door het gebruik van de synthesizer een professioneel vol geluid.

Trip to Dover met een krachtige zangeres en experimenten op keyboards en ander elektronica gaf een mengeling van nineties elektro rock en Tiesto dj dance. 

The Aron & Florian Bevelander Bandexperience, zang, drum en gitaarlijnen met Zappa structuren. Het slot, dampende gitaarblues met hun 10-jarig broertje.

Als laatste op het podium Track n’ Tor. Wat een interactie met hun fans. Met blije verwondering heb ik genoten van die deinende,  jumpende en meezingende massa.

  

                                                                                                                              foto: Track n' Tor

Na afloop de publieksstemming, waarbij Track n’ Tor als winnaar uit de bus kwam. De vakjury met de moeilijke taak om uit het hoge niveau een winnaar te bepalen, koos voor Trip to Dover. Beide bands gaan spelen op Open Errup. De after party werd gevuld met frisse poprock van Five Lane Highway, de winnaars van vorig seizoen.

De BreakOut medewerkers konden ‘s avonds laat terugzien op een geslaagde finale. Dus zalen in de omgeving zet jullie deuren open en geef die muzikanten een kans. Wij van BreakOut gaan door. Het nieuwe seizoen van de Open Errup bandwedstrijd begint in oktober. Beginnende bands kunnen zich aanmelden op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 

poster 2 februari

 

 

klik op de kleine foto boven om alle gemaakte foto's te bekijken

alt

 

Pagina 1 van 4

 

Nieuwsflits

 

Zondag 26 november

14:00 uur

Breakout

BreakOut

2e voorronde

 

You are here: BreakOut Het podium voor beginnende bands