Openveldfeest 2012

Voor de meiden van de Souplesse Dancers, die ondanks leggings en mouwtjes, het vliegtuig naar China missen, voor de Erpse artiesten, die de audities voor Lost in Music niet halen, geen nood, kom naar het Open Veldfeest 2012, lekker dichtbij en laagdrempelig.

Wie weet het nog, die te koude zomerzondag 17 juli 2011, na 13 jaar weer een Open Veldfeest.

Openveldfeest 2012 De eerste namen

Lazy Sunday afternoon, got no mind to worry, close my eyes and drift away. De gedachte achter het Open Veldfeest, een festival buiten, met je naasten languit liggend op het gras, een blauwe hemel, een verfrissend briesje over je gezicht, de witte wolken voorbij zien drijven.

Wie weet het nog, die te koude zomerzondag 17 juli 2011, na 13 jaar weer een Open Veldfeest.

Openveldfeest 2012 Harmonie OBK

Ver gezocht, migratie via de zuidelijke ontsluitingsweg? Volgens de Dorpsraad trekken bouwrijpe jongeren weg uit Erp, maar het Buurt Informatie Netwerk signaleert een (meldpuntzoekende?) Oost-Europese toestroom. Staan we toch quitte.

Dichtbij gevonden, meer Erpse verenigingen en artiesten melden zich aan voor het Open Veldfeest,

Openveldfeest 2012 Voyss

De Stem, dagblad voor westelijk Noord Brabant en Zeeland, (dorpje in de VS), De stem, kwijt na vijf dagen carnaval, De stem, (alleen) bij verkiezingen van belang voor politici, De stem, een zeer persoonlijk muziekinstrument. Zondag 24 juni, te horen een koor vol van deze zeer persoonlijke muziekinstrumenten. Vorig jaar hoog op het verlanglijstje, dit jaar "we've got them", Voyss komt naar het Open Veldfeest.

Openveldfeest 2012 The 101's

Op zondag 5 maart 2006 organiseert de stichting Erp Alert! een muziekfestival in het Jeugd en Jongerencentrum JJC. Tijdens dit festival treden diverse bands op, waar veel plaatselijk talent in vertegenwoordigd is. De Band Zonder Talent is begonnen met 2 jongens uit Keldonk, Andy v/d Vossenberg op gitaar en Rens v/d Tillaer achter de drums. Het eerste optreden was zonder zang. Een half jaar later ontdekte Andy zijn zangtalent en wilden ze hun band graag uitbreiden. Via het open podium op school werden twee Erpse gitaristen aan de Band Zonder Talent toegevoegd. En zo hadden Andy (leadgitaar en zang), Rens (drums), Mark Welten (basgitaar) en Dirk Delisse (gitaar) op 27 januari 2006 in De Pul hun eerste optreden. Ze maken muziek in het straatje van Green Day. De jongens van de Band Zonder Talent hebben een heleboel plezier in het maken van muziek en één ding is zeker: ze doen hun naam zeker geen eer aan!

Openveldfeest 2012 Bluezy en No Name Needed

Festyland heeft zijn BZB en de Zwarte Cross zijn Jovink en de Voederbietels, de vaste band, de steun en toeverlaat van het festival. Het Open Veldfeest heeft zijn Bluezy Huub van de Berg. Vorig jaar met zijn Bouw-muzikanten al zeer actief, dit jaar is hij met drie projecten aanwezig, popkoor Voyss, Bluezy en No Name Needed. Wat een inzet, dat moet beloond worden. We beginnen met een lintje.

Openveldfeest 2012 spel en kunst

Het Open Veldfeest, een grote familie. Vorig jaar, dirigente Sonja zocht haar Nachtegaaltjes en vond ze, aandachtig en vol bewondering, bij de verfcentrifuge van Jong Nederland. Gefascineerd keken ze hoe die machine schilderijen maakte. Kom, even zingen dan mogen jullie weer terug, hoorde ik haar zeggen.

Verfcentrifuge

Openveldfeest 2012 Sesame Streetwise

Het programma voor het Open Veldfeest van zondag 24 juni groeit. Als nieuwe deelnemer, Erps hoop in bange dagen, de laatste loot aan de Erpse muziekboom, Sesame StreetWise, come in en join the party.

Het feest, onder de vleugels van het Jeugd en Jongeren Centrum JJC, vindt plaats op het terrein van speelboerderij Tiswa aan het Looieind.

Openveldfeest 2012, koud, nat, maar speciaal

Het Openveldfeest 2012, koud, koud en nat. Maar de geest van het feest, kennismaken met Erp, was hierdoor extra intens. Kennismaken met Fransje Verkuijlen, schilderend onder inspiratie van OBK-klanken, kennismaken met de ouders van Thijs, in de motregen genietend van hun zoon en kennismaken met het kleinkind, de dochter en de man van hun oma uit Voyss

Vorig jaar die stortbui, dit jaar weer geen weer en daarom vanuit de JJC werkgroep dank aan het publiek dat kou en nattigheid trotserend op het Looiend bij Tiswa van de artiesten kwam genieten. Met extra complimenten aan de jongens en meiden van Jong Nederland die in dit weer toch vol enthousiast hun attracties deden. Binnen de verfcentrifuge en buiten door wind en regen nog meer uitdaging bij klimwand en kratjes stapelen.

Onverdroten bouwden zij voort ...

De kunst en cultuurgalerij, dit jaar voor het eerst aanwezig, waren voor het publiek een aangename aanvulling. Fransje, Tony en Agnes met presentaties schilderen, fotografie, dichtkunst, smeed en beeldhouwwerk en de Heemkundekring Erthepe met Erpse historie en actie voor behoud van het oude gemeentehuis.

Het Open Veldfeest werd geopend door harmonie OBK met Slagwerkgroep en Harmonieorkest. Het voorspel, druppelsgewijs de binnenkomst, onwennig de blik zoekend naar collega's een stofje van het instrument, de vingers en lippen droog inspelen, wachten op de dirigent. Het spel, een aandachtig publiek kreeg indrukwekkende optredens, afwisselend en toegewijd. Het naspel, de opluchting, de tevredenheid, het napraten.

Op het buitenpodium daarna de jongste Erpse popband, Sesame StreetWise. Bij het inspelen zag je het al, deze jongens waren eager to play. Op het veld in afwachting een tigtal fans, deels onder de paraplu. De opening met de Artic Monkeys gaf de richting van de muziek, up-tempo gitaar georienteerd. Volgend jaar in het avondprogramma?

Hierna vast Openveldfeest deelnemer Bluezy Huub van de Berg. Hij had heel wat friends meegenomen, zijn zangeressen en muzikanten van No Name Needed en als special friend Harrie Kobus. Deze gaf een verdienstelijke uitvoering van Bob Dylan's Rainy Day Woman. Volgend jaar een podium met Erpse amateurzang, voorrondes RePop?

In de zaal was inmiddels het podium opgebouwd voor popkoor Voyss, een zestigtal vrouwen en mannen, bij de dames overheerste dresscode white. Ze gaven een vrolijk, swingend concert, je kreeg de neiging om zelf mee te gaan zingen. Mooi om te zien, de zangers en zangeressen meedeinend op de golven van hun zang.

Buiten was No Name Needed aan het inspelen maar na de stortbui van half acht waren ze twijfelachtig. Wie zou de knusse zaal verlaten, zouden ze voor een leeg veld spelen? Maar de weergoden werden gewillig, openden de lucht en lieten zonnestralen op het groene gras vallen. Het veld liep vol, Voyss wit mengde zich onder het festival publiek, een heerlijk zonnetje en No Name Needed gaf een prachtig concert.

Als afsluiter de jongens van the 101's met een intense show, snoeiharde gitaren, uptempo ritmes en recht-voor-zijn-raap teksten, inderdaad energiek, echt en explosief. Dit alles onder de warme gloed van het kampvuur en voor een breed Openveldfeest publiek. Vooraan swingend de fans, met daartussen Voyss wit en achteraan het praatpubliek, niet hinderlijk, plek genoeg op het terrein van Tiswa. Speciaal voor de ouderen, achter op het veld, het hanghek.

Met een gezellige after-party eindigde in de late uurtjes het Openveldfeest 2012. Te koud, te nat, maar daardoor speciaal voor hen die erbij waren. Volgend jaar doen we het weer, voor de derde keer, met beter weer. Het Openveldfeest van Erp, voor Erp, door Erp.