Open Veldfeest 2013, afslag Boekel

Gemeentelijke herindeling, de laatste tijd weer een hot item. Ambtenaren, adviseurs en andere kundigen komen met tegenstrijdige voorstellen. Maar het is toch zo simpel, boeren horen bij boeren en de rest hoort bij de rest. Dus Erp, boerendorp in hart en ziel, moet met Boekel richting de Peel kijken. Het zit al in de beginletters van beide plaatsen BO(ekel)ER(p). Laat Uden en Veghel dan maar naar het stadse Den Bosch schuiven. Het Erpse JJC, ontstaan uit het Berenhol (of was het Boerenhol?), neemt bij het Open Veldfeest van 15 september het voortouw. Naast louter Erps entertainment is de Boekelse band Black Pearl uitgenodigd. Het begin van iets moois.

Het Open Veldfeest, het gratis toegankelijke Erpse dorpsfeest voor jong en oud, begint om 14.00 uur met een programma voor kinderen, ouders en grootouders. Het kroost kan zich vermaken op de speelattracties van Tiswa, aangevuld met spelmogelijkheden van vaste medeorganisator Jong Nederland. De ouders en grootouders kunnen, gezeten op het terras, verfrissing in de hand, uitzicht op de speelweide, genieten van lokale en regionale artiesten.

Om te beginnen de vertrouwde kunst en cultuurgalerij. Naast de Erpse cultuurhoeder Erthepe zijn van de partij Erica Nies met plantaardige vormgeving en viltkunst, Toon van Doorn met schilderijen en muurschilderingen en Tim Verbakel met realistische airbrush schilderkunst. Muzikaal in het middagprogramma, de lieflijke stemmen van de Zingende Nachtegaaltjes het kinderkoor van de Erpse St. Servatius Parochie, onder de bezielende leiding van Sonja van Boxtel. Kleine zangtalentjes op een groot podium. Daarna een groot zangtalent, de 15-jarige Erpse Nicole van Hoof met begeleiding van Christel Opheij op gitaar, met covers zoals "Working my way back to you" en "Make you feel my love"


De Zingende NachtegaaltjesDe rest van het programma is zo goed als rond. Om te beginnen het bovengenoemde Black Pearl, een Pearl Jam tribute band. Een van de vele projecten van Boekels rockartiest Toon van den Heuvel. Zanger in VanDer, Fatburger, Grohl, organisator van Stoepslag, Knipoog, Peelpop, Fatfest en beheerder van de TUB-agenda. Deze jongen verdient een standbeeld, nou ja, op zijn minst een lintje. Verder drie oude bekenden in het programma. Bands die in het onfortuinlijke jaar 2011 door noodweer van het buiten naar het binnen podium moesten verhuizen. De tropical sound van Reboot, de band van Pappa Peter Strijbosch, met een set gedegen soul en funk nummers. Verder El-Cid, de legendarische Erpse band uit de sixties, met rauwe rock covers van Rolling Stones, Pretty Things en Steppenwolf. En als afsluiter Live it Out, ditmaal in volledige bezetting, met indie muziek in de stijl van Arctic Monkeys, Two Door Cinema Club en The Wombats.

Het Open Veldfeest , 15 september bij Tiswa op het Looieind, weer een activiteit van het Jeugd en Jongeren Centrum JJC. Een feest voor het gehele gezin, laagdrempelig voor deelnemers en publiek, kennismaken met Erp, genieten van lokaal en regionaal vermaak en van .. elkaar. 's-Middags op het terras en in de speelweide, 's-avonds op het gras bij het podium en rond het kampvuur. Allemaal hartelijk welkom. Aanmeldingen, vragen, opmerkingen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.