Openveldfeest heeft de zomer in de bol.

Al wil het weer buiten niet echt vlotten, het Openveldfeest heeft al wel de zomer in de bol. Het programma voor de 5e editie, jawel het 1e lustrum, is zo goed als rond. De datum is zondag 20 september en de locatie het verenigingscluster De Bolle Akker aan de Heesakker.

Akoestisch biergenot

Allereerst is daar Huub van de Berg. In 2011 met zijn Bluezy and friends nog op het grote podium, vorig jaar in de kleine zaal akoestisch al een richting aangevend, dit jaar zijn draai gevonden. Hij zal samen met friends en Tribus uit Veghel, de kantine van de Bolle Akker ombouwen tot een folk-bluescafe met speciaal een exclusieve bierproeverij. Dus ouders, op het Jong Nederland speelveld even uw kroost teveel, ontspan in het cafe bij heerlijke klanken onder het genot van, ik noem, een Trappist. Kan natuurlijk ook een Hoegaarden of een Wieckse zijn.

Kunst en cultuur

Heemkundekring Erthepe, de Erpse cultuurshoeders, zijn aanwezig en zullen u ongetwijfeld verrassen en mogelijk op interactieve wijze kennis laten maken met de rijke Erpse historie. De kunstgalerij krijgt dit jaar door samenwerking met Ap’Art extra impulsen. Amateur artiesten in kunst en creativiteit die hun werk laten zien, zelf ter plekke aan het werk zijn of interactief met het publiek. Maar ook te bewonderen mensen met een 'uit de hand gelopen' hobby, zoals hout- of handwerken, bloemsierkunst en verzamelaars met een bijzondere collectie.

Zang en dans

Voor het muzikale middag gebeuren buiten staan de twee Club Four dj’s Johan en Mica onder de FCC Wheels startbaan te trappelen van ongeduld om het veld te overspoelen met hun dance-beats. De meiden van Les Grisettes zullen net als vorig jaar het dansgedeelte invullen. De verschillende leeftijdgroepen staan garant voor bewegelijke, energieke, flitsende en sprankelende maar bovenal zeer kleurrijke optredens.

Het Jeugdpodium

Vast onderdeel het Jeugdpodium. Heb je talent, droom niet langer, trek je stoute schoenen aan, klim op het Jeugdpodium en laat je zien en horen. Niet alleen dansers of zangers, ook clowns, muzikanten, toneelspelers, dichters, acrobaten, goochelaars en moppentappers zijn welkom. Alleen, met z’n tweeën of in een groep. Ook voor clubs en verenigingen een ideale gelegenheid om hun jeugdgroepen een podium te geven.

Rockmuziek

In de late middag en vroege avonduren is er een gevarieerd programma stevige rockmuziek. Om te beginnen One Dollar Quartet, de nieuwste lichting uit Volkel, onlangs bij Rock am Ringoven, met bekende covers uit de 60, 70 en 80-er jaren country, rock-a-billy en rock ’n roll. Dansgenot gegarandeerd.

 

One Dollar Quartet