Interview Otto and the Wankers - Ot Barten

Otto and the Wankers staan nu voor de derde keer op het Erpse Openveldfeest. Het is dan ook de hoogste tijd om deze mannen eens beter te leren kennen. We bellen met Ot Barten, de frontman van OATW.

Hallo Otto, hoe gaat het met je Wankers?
Haha, uitstekend! De afgelopen maanden waren drukbezet met optredens, zo was onze gig aan de Via Gladiola tijdens de slotdag van de Nijmeegse Vierdaagse echt één groot feest! Op dit moment richten we ons vol op het repeteren van nieuwe nummers. Kortom, we zijn druk bezig als Wankers.

Goed om te horen! Die naam van jullie is ook niet alledaags.. hoe is dit eigenlijk ontstaan?
Getuige onze bandnaam moet het een dampende avond met veel hoogtepunten zijn geweest… En ik zou je er graag meer over vertellen, maar ik heb (gelukkig) niet alles meer helder op mijn netvlies staan. Maar de basis van Otto and the Wankers blijft vier vrienden met een liefde voor muziek die samen een hok zijn ingedoken om zelf muziek te maken. Uiteraard wel een hok met een goedwerkende koelkast, haha!

Ot Barten

Je vertelde eerder over het repeteren van nieuwe nummers, kunnen we deze ook verwachten op het 7de Openveldfeest?
Jazeker! We gaan er opnieuw voor zorgen dat er voor ieder wat wils voorbij gaat komen. We spelen nummers van de jaren 60 tot en met de hits van nu en uiteraard mogen enkele Nederlandse pareltjes niet ontbreken. En naast onze special effects nemen we speciaal voor het Openveldfeest nog extra verrassingen mee… echte collectoritems! Voor zo’n mooi initiatief van het JJC rukken we natuurlijk groots uit!

Kijk, dat zien we graag! Tot slot, wat zijn jullie ambities richting de toekomst?
We hebben onszelf twee ambitieuze doelen gesteld… Allereerst willen we optreden, optreden en nog eens optreden. Op die manier groeien we muzikaal en komen de sexy podiumbeesten in ons nog meer naar voren. En daarnaast willen we nu toch echt eens een vriendin voor onze special effect technicus. Zeker dat tweede doel is flink aanpoten, maar we durven groots te dromen… hahaha! Maar even serieus, eerst gaan we vlammen op zaterdag 16 september op De Bolle Akker. Voor ons een vertrouwd podium en samen met andere Erpse muzikanten gaan we er een mooi feest van maken!

Otto and the Wankers op het Openveldfeest, zaterdag 16 september van 20.30-24.00uur, locatie de Bolle Akker, Heesakker 5 in Erp en de entree is gratis.