Het Openveldfeest en de actieve vader.

De actieve vader. Zaterdagavond met vrienden genietend van zijn jeugdidolen El-Cid, zondagmorgen parmantig in de oldtimer wachtend op een plaats in de rij van Huub, zondagmiddag ijverig zijn kleinkind helpend het spijkertje in het houten zwaard te tikken en maandagmorgen gewoon weer stukadoren. Ja, die vader was goed bezig.

De organisatie kan, met dank aan de vele JJC vrijwilligers, terugzien op een geslaagde 8e editie van het Openveldfeest, het gemoedelijke Erpse dorpsfeest voor jong en oud op het landelijk gelegen terrein van de Bolle Akker.

Zaterdagavond muziek met de bands. Opening door El-Cid met twee sets nummers van sixties-bands als Steppenwolf, Them en natuurlijk veel Rolling Stones. De muzikanten een jaartje ouder, maar ‘still going strong’. Voor het podium werd heerlijk rock- en-roll gedanst.

El-Cid 'still going strong'

Daarna de beurt aan de BreakOut bandwedstrijd winnaars, te beginnen met Killed by Martians. Het trio uit Veghel, muzikaal sterk gegroeid, speelde enthousiast en gedreven en maakte met hun frisse gitaarmuziek een goede indruk. Afsluiter Season Crow, vijf jongens uit Druten, twee rap-zangers in een funkomgeving met pompende bas en felle gitaar in een intens optreden. In de pauze´s Dancaholics twee jonge JJC dj’s met hun dampende house. 

Zondagmiddag, een heerlijk zonnetje, dit jaar waren de weergoden gunstig gezind. Het was een komen en gaan van ouders, kinderen en kleinkinderen. En er was veel te zien en te beleven.
Voor de kinderen. Mega springkussen, verfcentrifuge en heel veel knutselactiviteiten bij de JJC-ZondagMiddagGroep. De in de wind drogende verfspuit-doeken kregen door het gaas-profiel een bijzonder effect, kandidaten voor de kunstgalerij.

Kandidaat voor de kunstgalerij

Jong Nederland was aanwezig met de stoere klimwand en het spectaculaire kratje-stapelen.
Voor de ouders. Chroom en leder bij Huub van de Wijdeven, trots als een pauw, de oldtimers glanzend gepoetst, met legendarische namen als Corvette, Midget en Stingray. Meester-verteller Huub van de Berg in zijn element in een zeer intiem café, met mooie blues-verhalen en veel Robert Johnson. En van de dagelijkse realiteit naar een ander perspectief bij Anneke van de Ven met twaalf amateur-kunstenaars in een gevarieerde kunstgalerij.

Het Openveldfeest, twee dagen voor ouders, kinderen en kleinkinderen, genieten van muziek, knutselen, spelactiviteiten, kunst, auto’s en … van elkaar, onder het genot van een hapje, een drankje en een praatje. Het was weer kei skon. Allemaal bedankt en tot volgend jaar.