Openveldfeest, Erp kleurt rood.

Erp kleurt rood. Niet het stress-rood van het, bij 40graden, schrijven van al die vergunningsbijlages (het worden er elk jaar meer), maar het ontspannen rood van de knapperende kampvuur-vlammetjes. (let wel vergunningverlener dit is een symbolisch kampvuur, het staat niet in de vergunning).

Het Openveldfeest, georganiseerd door het Jeugd & Jongeren Centrum JJC in samenwerking met Jong Nederland Erp. Zaterdagavond 14 september 20-24uur en zondagmiddag 15 september 14-17uur. Locatie de Bolle Akker in het landelijke Aa-dal. En de toegang is gratis.

Zaterdagavond
De zaterdagavond is de muziekavond van de JJC werkgroep BreakOut , met optredens van de bandwedstrijd winnaars. Dit jaar Minority, een jonge Green Day tributeband en Holsaby, lichte popmuziek met funky invloeden. Als afsluiter een grote naam uit de rijke BreakOut historie, Killed by Martians, het talentvolle trio uit Veghel, speelt garagerock met liefde voor de staccato-gitaar. In de pauzes zullen de Dancaholics, twee jonge JJC-dj’s, de Bolle Akker overspoelen met hun dance-beats.

foto: Minority

foto: Holsaby

Zondagmiddag
De zondagmiddag is voor de kinderen (en hun ouders). De JJC werkgroep, de ZondagMiddagGroep en de Erpse afdeling van Jong Nederland openen dan feestelijk het nieuwe jeugdwerk-seizoen.
De ZondagMiddagGroep is de knutselwerkgroep voor het fijnere handwerk, zagen, timmeren, schilderen, knippen en plakken. Daarnaast is er de verfcentrifuge en het springkussen.
Jong Nederland komt met de grotere werk, het spectaculaire kratjes-stapelen en de uitdagende klimwand. Volop vertier voor uw kinderen op een veld vol spel en speelplezier.

Aan de ouders is ook gedacht. Onder de startbaan een knus muziekterras met de laid-back klanken van Bluezy en ongetwijfeld weer folk/blues geschiedenisles van frontman meester Huub.
Binnen in de gymzaal, de kunstgalerij. Geestverruimend dwalen langs abstracte fotografie en impressionistische schilderkunst. Laat uw zinnen prikkelen.
Buiten op het grasveld de ronde vormen, de felle kleuren, het leer, het chroom, het geluid van ronkende motoren, oftewel genot en opwinding bij de oldtimershow.

Erp kleurt rood, het Openveldfeest, het 2-daagse Erpse dorpsfeest, met spel, kunst, cultuur en muziek, is klaar voor de 9e editie. Twee dagen met een breed scala activiteiten voor jong, oud en ouder. Onder het genot van een zitje, een praatje, een hapje en een drankje. Allemaal hartelijk welkom.