Het Openveldfeest en de stormbaan.

Openveldfeest zondagmiddag, wat een prachtige kindermiddag. Volop zon, volop uitdaging, volop spel en speelplezier. Kratjesstapelen, klimwand, reuze lego blokken, vier op een rij, mega jenga, reuze voetbalgoal, limbodansen en als klap op de vuurpijl de 20 meter stormbaan. Klimmen, glijden, vallen, opstaan en … weer doorgaan, over heuvels en door tunnels. Fantastisch.

De organisatie kan terugzien op een geslaagde 9e editie van het Openveldfeest, het Erpse familiedorpsfeest op het landelijk gelegen terrein van de Bolle Akker.

Zaterdagavond muziek met de bands. Opening door de BreakOut winnaars, Holsaby met een inspirerende set synthesizer popmuziek en Minority, niks pop, gewoon rammen, een uur lang het beste van Green Day. Als afsluiter, met een grote schare fans, een oude bekende en ze worden steeds beter, Killed by Martians uit Veghel.

Zondagmiddag, een heerlijk zonnetje en een komen en gaan van ouders, kinderen en kleinkinderen. En er was veel te zien en te beleven.
Voor de kinderen, een half veld vol spellen. Lichte angst in de ogen, maar vastberaden de top te halen bij het kratjes-stapelen, de stoere klimwand, met papa reuze-legoblokken kastelen bouwen, de jongens bij de voetbal-gooaal, de meisjes bij het limbodansen, ja het rolpatroon zit er ook in Erp nog in, de fascinerende verfcentrifuge, maar ook gewoon simpel van een ballon een olifant maken. De ZondagMiddagGroep en Jong Nederland weten wat kinderen willen.

met papa kastelen bouwen

Voor de ouders, chroom en leder, neus onder de motorkap, 34 oldtimers glanzend gepoetst, met legendarische namen als Corvette, Midget en Stingray, Bluezy op het terras onder de startbaan, laidback klanken met een heerlijke sax en van de dagelijkse realiteit naar een ander perspectief bij een breed scala schilderijen en foto’s in de kunstgalerij.

Het Openveldfeest, twee dagen voor jong en oud, genieten van muziek, knutselen, spelactiviteiten, kunst, auto’s en … van elkaar, onder het genot van een hapje, een drankje en een praatje. Het was weer kei skon. Allemaal bedankt en tot volgend jaar.