Verhuur

Het is mogelijk om één of meerdere ruimtes in het JJC gebouw te huren. 

Verenigingen en Stichtingen kunnen incidenteel of indien mogelijk voor langere tijd gebruik maken van de ruimtes.

Het is mogelijk om de zaal te huren voor een kinderfeest tot en met groep 8 van de basisschool. Dit is alleen mogelijk op vrijdagavond van 19:30 tot 23:00 uur. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van de licht- en geluidsinstallatie.
Indien gewenst kan onze eigen DJ erbij ingeschakeld worden (tegen een kleine vergoeding), die uiteraard alles van de licht- en geluidsinstallatie weet. Dit zal zeker sfeerverhogend werken!

Commerciële feesten en partijen zijn niet toegestaan.

Voor meer informatie over het huren van de ruimte of over onze eigen DJ, e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gevonden voorwerpen

Tijdens en na de vele evenementen gebeurt het regelmatig dat er artikelen achterblijven. Dit gebeurt in het JJC gebouw maar bijvoorbeeld ook op het veld na de Kindervakantieweek.
Al deze achtergebleven voorwerpen, waaronder heel vaak kleding, maar ook beursjes met of zonder inhoud worden een ruime periode bewaard in het JJC gebouw.
Indien je denkt dat jouw vermiste jas, das, linker schoen of je portemonnee met een hele of halve Euro zich in bewaring bevind bij het JJC kom dan langs op woensdagavond om te informeren naar het verloren gewaande. Op woensdagavond is er (bijna) altijd iemand in het gebouw aanwezig tussen 19:00 en 22:30 uur. En in deze tijd van Internet is het ook mogelijk om een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Verwacht van ons niet altijd een antwoord, Na de laatste Kindervakantieweek zijn er bijvoorbeeld 14 handdoeken achter gelaten, dit maakt het voor ons onmogelijk om vast te stellen of die groen/grijze of de grijs/groene uw bezit betreft.
De bewaartermijn die gehanteerd wordt is ongeveer één maand, daarna gaat de kleding in de kledingcontainer. De halve Euro gaat naar het Goede Doel, niet de muziekgroep van Henk Westbroek maar de kasbeheerder van het JJC zal de donaties ten goede gebruiken. De resterende artikelen worden na een weloverwogen beoordeling op het juiste hergebruik gewaardeerd. (Kort gezegd - Het gaat naar het stort)

Overzicht

Het Jeugd en Jongeren Centrum is opgericht in 1974 en begon onder de naam Berenhol en is in 2024 dus 50 jaar jong.

sticker afbeelding gemaakt door J.v.d.Wijdeven

Waarom Berenhol? Het verhaal gaat dat in vroeger tijden de Erpse boeren een beer opgejaagd hadden. Die beer vluchtte de kerk in. Hieruit is ook de anekdote ontstaan met de vraag waarom de ramen in de Erpse kerk zo hoog zitten? Dat was om die beer binnen te houden! Zoals met veel verhalen die doorverteld, maar niet opgeschreven worden twijfelen wij ook aan het waarheidsgehalte. Feit is dat de inwoners van Erp genoemd worden als Erpse Beren zoals een inwoner van Veghel een Kuus genoemd wordt. Kuus schijnt afgeleid van koe maar dit wil echter niet zeggen dat met erpse beren de link naar een varkensbeer te maken is.

Die andere kijk op de bijnaam vind je hier

In het begin waren er alleen de disco avonden voor de jeugd van 12 tot 16 jaar. In de zeventiger jaren was de uitgaansmogelijkheid die in "Het Berenhol" voor die leeftijdsgroep geboden werd een unicum. Simpel gezegd, als je in die leeftijd zat, verveelde je je eigen rot op zaterdagavond. De televisie was nog niet in elke huiskamer aanwezig en waar dat wel was waren er 2 nederlandse zenders te ontvangen. Dat het een schot in de roos was bleek eruit dat de jeugdige bezoekers toen niet alleen uit Erp maar uit de wijde omgeving kwamen. Een bekende (fietsende) dame uit Boekel vertelde in een televisie programma over vroeger dat ze naar Het Berenhol ging.

Al snel werd het programma-aanbod uitgebreid met o.a. de zondagmiddaggroep met activiteiten voor de jeugd van 5 tot 12 jaar. Ook de Kindervakantieweek en Avondwandelvierdaagse werden aan het programma aanbod toegevoegd. Daarnaast waren er veel programma's met muziek als thema zoals het Open Veldfeest, Hartje-Winterfestival en muziekgroep presentaties. Ook een Fancy-Fair deed het goed eind jaren zeventig en begin jaren tachtig. Sommige programma's zijn niet meer, andere liggen in de koelkast maar nog steeds zorgen de vrijwilligers van het Jeugd en Jongeren Centrum waarin later de naam werd gewijzigd voor een breed programma aanbod voor iedereen. De jeugd is en blijft echter de voornaamste doelgroep. Wil je weten wat er georganiseerd wordt en wanneer, kijk dan regelmatig in de agenda hier op de website of zie de berichten in De Erpse Krant of op Facebook.

Onze actieve groepen:


Zondagmiddaggroep

Voor de Jeugd van 5 tot 12. Deze leeftijdsgroep kinderen worden regelmatig uitgenodigd om op zondagmiddag bij ons te komen knutselen of zich te vermaken. Elke keer is er een ander thema. Ook theater met allerlei artiesten zoals een jongleur, interactief toneel of een clown, zijn activiteiten die ontplooit worden.

Kindervakantieweek
Elk jaar gaan kinderen van de basischolen uit Erp, Keldonk en Boerdonk in de 1e week van de schoolvakantie hutten bouwen en spelletjes doen in de Goorse bossen. Dit zeer aansprekende evenement beweegt de ouders ertoe om vakanties aan te passen zodat hun kinderen mee kunnen doen. Meer informatie vind je bij Kindervakantieweek op deze website.

nieuwe schoen Wandelen
Jaarlijks wordt er in juni de Avond Wandel Vierdaagse georganiseerd. Deelnemers kunnen kiezen tussen verschillende afstanden. Een groot aantal deelnemers komt van de basischolen in Erp, Keldonk en Boerdonk.

Events
Onder deze noemer vertaalt zich alles met muziek door de eigen DJ's die ook een perfecte lichtshow kunnen laten zien. Jaarlijks verzorgt deze werkgroep een aanvullende avond met een ruim aanbod in oude maar ook hedendaagse muziekstijlen. Een avondje eruit voor iedereen! Voor de jongere generatie waren er clubavonden. Om de 2 maanden een avond met DJ's gaf de jeugd de mogelijkheid om lokaal uit gaan. Ook een muziek of DJ-workshop behoorde tot de mogelijkheden.

Onder de naam Open inloop is in 2024 gestart met een activiteit voor de jeugd van 12 tot 16 jaar. Zomaar op een avond in de week met elke maand een herhaling. Een avond "niets moet" en de mogelijkheid een "eigen" invulling aan de avond te geven. De eerste avond is inmiddels succesvol verlopen. 

BreakOut (In Ruste)
Omdat muziek een belangrijk historisch gegeven is in het JJC, gaf deze werkgroep beginnende muzikanten de mogelijkheid zich aan het publiek te presenteren. Deze zogenaamde garagebands kregen de mogelijkheid om met een professionele licht- en geluidsinstallatie zichzelf te laten zien en horen.

Openveldfeest gewijzigd naar Ottenstraat Ontmoet
Gestart uit nostalgie, maar zeker in deze moderne en jachtige tijd van steeds grotere Mega, Super Party's en Festivals, een heerlijke zondagmiddag en avond ontspanning voor het hele gezin. Opgezet als een dag activiteit, later gewijzigd naar een 2 daags gebeuren met de zaterdag avond voor muziek en de zondagmiddag voor de jeugd, kunst, cultuur en een blues café om lekker nostalgisch weg te dromen.
Inmiddels overgegaan in Ottenstraat Ontmoet in samenwerking met Brandweer Erp en weer terug naar een 1 daagse activiteit.

 

Elke groep binnen het JJC is voor een groot deel zelfstandig in het bepalen van hun programma aanbod, en heeft als het ware een eigen bestuur, intern aangemerkt als kerngroep. Het hoofdbestuur zorgt voor de contacten met b.v. de gemeente en andere organisaties en kijkt over de schouder mee op een juiste afwikkeling van de activiteiten.

Huisvesting
De voormalige school uit 1905 is eerder aangepast geweest waarbij de klaslokalen samengevoegd werden en uitgebreid naar een grote zaal. In 2001 is het gebouw geheel gerenoveerd, met nieuwbouw uitgebreid en aangepast aan de eisen van de tijd.
Het is ook in gebruik door andere huurders die soms een vergader- of oefenruimte nodig hebben. In 2013 is onze medegebruiker Jong Nederland Erp vertrokken naar een nieuw onderkomen op De Bolle Akker bij de fietscrossbaan en heeft De Bibliotheek NOBB haar intrek in het gebouw genomen.

Adres

Jeugd en Jongeren Centrum
Ottenstraat 4
5469CZ ERP
telefoon: alleen in gebruik tijdens evenementen 0413-212412
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Facebook: www.facebook.com/jjcerp
Kamer van Koophandel: 41080617
Bank: NL69RABO 0114695105

Locatie op Google Maps weergeven>

Het bestuur

Het bestuur zorgt er voor dat alle groepen zelfstandig kunnen functioneren binnen het Jeugd en Jongeren Centrum. Het bestuur is ondersteunend voor subsidie en vergunning aanvragen. Grote investeringen vanuit de werkgroepen lopen via het bestuur.

Het bestuur vergadert met de medewerkers van de diverse werkgroepen van het JJC.  Op deze wijze wordt continuïteit gewaarborgd en houd men voeling met de uitvoerende werkgroepen.

Verder verzorgt het bestuur de jaarvergadering voor alle medewerkers. In deze vergadering komt o.a. het financieel overzicht aan bod en worden bestuursleden gekozen. Een belangrijke, niet te vergeten taak van het bestuur is het organiseren van de jaarlijkse feestavond waarmee aan alle vrijwilligers de waardering voor hun inzet getoond wordt.

Meer dan 250 vrijwilligers assisteren het jaar door bij het uitvoeren van al de activiteiten die plaats vinden onder de paraplu van het Jeugd en Jongeren Centrum.
Zonder de materiële en financiële bijdragen van bedrijven in en rondom Erp, zou het zeer actieve jeugdwerk zoals het Jeugd en Jongeren Centrum dat presenteert, niet mogelijk zijn.

Copyright © 2024 Jeugd & Jongeren Centrum Erp