Jeugd en Jongeren Centrum - Erp

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Openveldfeest 2015

Openveldfeest, jamsessies in het Folk-Blues cafe

Naast alle andere activiteiten tijdens het Openveldfeest is er dit jaar in het middagprogramma  een eerste opzet van een Folk-Blues jamsessie.

Voor deze gelegenheid zal de kantine op de Bolle Akker worden ‘omgetoverd’ tot een gezellig Folk-Blues café.

Dit hoofdzakelijk akoestisch spektakel zal op een jam-achtige wijze worden ingevuld door de Folk/Blues band “Bluezy’ in samenwerking met de Pop/Folk band “Tribus”.

Tevens zullen een saxofonist en vijf accordeonisten hier hun medewerking aan verlenen.

In het Folk-Blues café kun je genieten van: Folk, Blues maar bijvoorbeeld ook een sessie met alleen maar JJ. Cale nummers of wat dacht je van een Nederlandstalige smartlappen sessie waarbij de toehoorder zijn of haar vocale kwaliteiten kan laten horen.


 alt 

Wat is eigenlijk een jamsessie?

In het kort komt het er op neer dat er bij een jamsessie een nummer wordt ingezet waarna de overige muzikanten een eigen invulling gaan geven aan de inhoud en opbouw van het nummer. Kortom de spontaniteit van de muzikanten bepaald uiteindelijk de uitvoering van het nummer

Het wordt in de kantine dus een gezellige middag vol muzikale verrassingen, waar je onder het genot van een drankje heerlijk kunt genieten van muziek.

 

Openveldfeest 2015, wij zijn er klaar voor.

Zondagmiddag 20 september is het zover, het 1e lustrum van het Openveldfeest, het Erpse dorpsfeest met spel, kunst, cultuur, zang, dans en muziek. En wij zijn er klaar voor.

-          Jong Nederland, spel en ontspanning voor de jeugd met kratjes stapelenspringkussen, minioren tent met poppenkast-verfcentrifuge-schmink-verkleedkist, klimwand, chillterras en diverse kraampjes met lekkere hapjes.

alt

                                                                                           foto: kratjes stapelen

-          Folk-bluescafe met Huub van de Berg, Tribus ondersteunt door saxofonist en vijf accordeonisten. Genieten van folk, blues maar ook mogelijk een sessie met JJ. Cale nummers of  Nederlandstalige smartlappen.                                                                             

-          Kunstgalerij met  Ap’Art, fotografie van Anja van de Ven, stampin’up papier creaties door Annemarieke van de Koevering, paarden in brons van Pieter van Goor, schilderijen van Anneke van de Ven en boetseerkunst van Carien van Dongen.

-          Heemkundekring Erthepe, cultuur uit de rijke Erpse historie.

-          Club Four dj’s Johan en Micah trappelend van ongeduld om het veld te overspoelen met  hun dance-beats.

-          Dansgroep Les Grisettes, de verschillende leeftijdsgroepen staan garant voor bewegelijke, energieke, flitsende, sprankelende en bovenal  kleurrijke optredens.

-          De pop en rock bands, gitaren gestemd, drumstokjes gepoetst, stemmen gesmeerd:

  • One Dollar Quartet uit Volkel, covers uit de 60, 70 en 80-er jaren country, rock-a-billy en rock ’n roll.
  • Lucid Dreams uit Beek en Donk geïnspireerd door  Deep Purple, Jimi Hendriks, Bob Dylan en Johnny Cash.
  • The Kit uit Vorstenbosch, drie gedreven muzikanten, stevige covers en eigen werk, een band met potentie.
  • Mother’s Pride uit het trotse Erpse jaren 90-verleden, in 2015 een nieuwe start, spelen rocknummers met veel improvisatie.

-          De vele vrijwilligers, ik dank ze, popelend om u te dienen.

-          De Bolle Akker het Erpse verenigingscluster, gras kort gewiekt, lig en zit klaar.

-          De catering met gastvrouw Anke, veel genot voor de inwendige mens.

-          De ceremoniemeester Marco, elke artiest een eigen woordje.

-          De EHBO, in geval van nood.

Het Openveldfeest, zondag 20 september van 14.00-22.00, locatie De Bolle Akker aan de Heesakker. Een dag voor kinderen, ouders en grootouders, kennismaken met Erp, genieten van lokaal en regionaal vermaak en van ….. elkaar, in het cafe, de kunstgalerij, op het terras,  de speelweide, voor het podium onder de startbaan en rond het kampvuur. Allemaal hartelijk welkom

Openveldfeest 2015 Poster

E-mail

Openveldfeest, Erp kleurt rood.

Erp kleurt rood. Niet dat lelijke rood van ‘avondrood, water in de sloot’, dat hebben we de afgelopen jaren genoeg gehad, nee, het mooie rood van de  knapperende kampvuur-vlammetjes van het Openveldfeest.

Zondag  20 september is het weer zover. Op de Bolle Akker aan de Heesakker, is van 14.00-22.00uur de 5e editie, jawel het 1e lustrum, van het Openveldfeest. Een evenement voor kinderen, ouders en grootouders, gratis toegang, onder de vlag van het Jeugd en Jongerencentrum JJC in samenwerking met Jong Nederland, door vele vrijwilligers, met vele vrijwilligers. Presentatie in de vertrouwde handen van spreekstalmeester Marco van Leuken.

Spel en ontspanning voor de jeugd

Medeorganisator Jong Nederland is op het grasveld met vele activiteiten groots aanwezig. Het spectaculaire kratjes stapelen, een groot springkussen, de minioren tent met poppenkast-verfcentrifuge-schmink-verkleedkist, een uitdagende klimwand, een chillterras en diverse kraampjes met lekkere hapjes. Kortom volop spelplezier en ontspanning voor de jeugdige bezoekers.

Folk-bluescafe met akoestisch biergenot

Jaarlijkse gast Huub van de Berg, in 2011 met zijn Bluezy nog op het grote podium, vorig jaar in de kleine zaal akoestisch al een richting aangevend, dit jaar zijn draai gevonden. Hij zal samen met zijn friends en Tribus uit Veghel, de kantine van de Bolle Akker ombouwen tot een folk-bluescafe gelardeerd met een exclusieve bierproeverij.

Kunst en cultuur

De kunstgalerij heeft in samenwerking met  Ap’Art extra impulsen gekregen. Fotografie van Anja van de Ven, stampin’up papier creaties door Annemarieke van de Koevering, paarden in brons van Pieter van Goor en schilderijen van Anneke van de Ven. Laat uw zinnen prikkelen.

Heemkundekring Erthepe zal u verrassen en op interactieve wijze kennis laten maken met de rijke Erpse historie.

Zang en dans

Voor het muzikale middag gebeuren staan de twee Club Four dj’s Johan en Micah te trappelen van ongeduld om het veld te overspoelen met  hun dance-beats.

Op het hoofdpodium zullen de meiden van Les Grisettes het dansgedeelte invullen. De verschillende leeftijdsgroepen staan garant voor bewegelijke, energieke, flitsende, sprankelende en bovenal  kleurrijke optredens.

Rockmuziek

In de late middag en vroege avonduren is er een programma stevige rockmuziek. Om te beginnen One Dollar Quartet uit Volkel, onlangs bij Rock am Ringoven, met covers uit de 60, 70 en 80-er jaren country, rock-a-billy en rock ’n roll. Dansgenot gegarandeerd

Daarnaast The Kit uit Vorstenbosch, die een goede indruk achterliet bij de laatste  Berenklauw. Drie gedreven muzikanten, stevige covers en eigen werk, een band met potentie.

Verder Lucid Dreams uit Beek en Donk. In 2012 een jeugdig optreden bij BreakOut, dit jaar opener van de Plock Stonesavond. Ze brengen eigen nummers geïnspireerd door  Deep Purple, Jimi Hendriks, Bob Dylan en Johnny Cash.

Als laatste Mother’s Pride. Opgericht in 1990, spelen ze rocknummers met veel improvisatie. In 1995 gestopt, in 2003 een reünie en in 2015 een nieuwe start in De Zwaan. En dan nu, we zijn uitermate trots, een optreden bij ons eigen Openveldfeest.

  alt  

                                                                                                             foto: Mother's Pride

U ziet het, het Openveldfeest,  is klaar voor de 1e lustrum viering. Noteer in uw agenda 20 september het Openveldfeest, het Erpse dorpsfeest voor het hele gezin met spel, kunst, cultuur, zang, dans en muziek, onder het genot van een zitje, een praatje, een hapje en een drankje.

 

Openveldfeest heeft de zomer in de bol.

 

Al wil het weer buiten niet echt vlotten, het Openveldfeest heeft al wel de zomer in de bol. Het programma voor de 5e editie, jawel het 1e lustrum, is zo goed als rond. De datum is zondag 20 september en de  locatie het verenigingscluster De Bolle Akker aan de Heesakker.

 

Akoestisch biergenot

Allereerst is daar Huub van de Berg. In 2011 met zijn Bluezy and friends nog op het grote podium, vorig jaar in de kleine zaal akoestisch al een richting aangevend, dit jaar zijn draai gevonden. Hij zal samen met friends en Tribus uit Veghel, de kantine van de Bolle Akker ombouwen tot een folk-bluescafe met speciaal een exclusieve bierproeverij. Dus ouders, op het Jong Nederland speelveld even uw kroost teveel, ontspan in het cafe bij heerlijke klanken onder het genot van, ik noem, een Trappist. Kan natuurlijk ook een Hoegaarden of een Wieckse zijn.

Kunst en cultuur

Heemkundekring Erthepe, de Erpse cultuurshoeders, zijn aanwezig en zullen u ongetwijfeld verrassen en mogelijk op interactieve wijze kennis laten maken met de rijke Erpse historie. De kunstgalerij krijgt dit jaar door samenwerking met  Ap’Art extra impulsen. Amateur artiesten in  kunst en creativiteit die hun werk laten zien, zelf ter plekke aan het werk zijn of interactief met het publiek. Maar ook te bewonderen mensen met een 'uit de hand gelopen' hobby, zoals hout- of handwerken, bloemsierkunst en verzamelaars met een bijzondere collectie.

Zang en dans

Voor het muzikale middag gebeuren buiten staan de twee Club Four dj’s Johan en Mica onder de FCC Wheels startbaan  te trappelen van ongeduld om het veld te overspoelen met  hun dance-beats. De meiden van Les Grisettes zullen net als vorig jaar het dansgedeelte invullen. De verschillende leeftijdgroepen staan garant voor bewegelijke, energieke, flitsende en sprankelende maar bovenal zeer kleurrijke optredens.

Het Jeugdpodium

Vast onderdeel het Jeugdpodium. Heb je talent, droom niet langer, trek je stoute schoenen aan, klim op het Jeugdpodium en laat je zien en horen. Niet alleen dansers of zangers, ook clowns, muzikanten, toneelspelers, dichters, acrobaten, goochelaars en moppentappers zijn welkom. Alleen, met z’n tweeën of in een groep. Ook voor clubs en verenigingen een ideale gelegenheid om hun jeugdgroepen een podium te geven.

Rockmuziek

In de late middag en vroege avonduren is er een gevarieerd programma stevige rockmuziek. Om te beginnen One Dollar Quartet, de nieuwste lichting uit Volkel, onlangs bij Rock am Ringoven, met bekende covers uit de 60, 70 en 80-er jaren country, rock-a-billy en rock ’n roll. Dansgenot gegarandeerd.

    alt    

                                                                                                      foto: One Dollar Quartet

Verder heeft de organisatie kunnen putten uit de omvangrijke BreakOut historie. Zo is er The Kit uit Vorstenbosch, de band welke een goede indruk achterliet bij de laatste zaterdagavond Berenklauw. Drie gedreven muzikanten, stevige covers en eigen werk, een band met potentie.

En verder Lucid Dreams uit Beek en Donk. In 2012 een jeugdig optreden in het JJC, 2014 winnaar Gemert Zebra festival en dit jaar opener van de elfde Plock Stonesavond. Ze brengen eigen nummers geïnspireerd door  Deep Purple, Jimi Hendriks, Bob Dylan en Johnny Cash.

Als laatste, voor uw programmeur een aangename vaderdag verrassing, de aanmelding van Mother’s Pride. Opgericht in 1990, spelen ze rocknummers waarbij veel geïmproviseerd wordt. In 1995 gestopt, in 2003 een reunie bij Trendpop en Regiorock en in 2015 een nieuwe start in De Zwaan. En dan nu, we zijn uitermate trots, een optreden bij ons eigen Openveldfeest.

U ziet het, het Openveldfeest, onder de hoede van het Jeugd en Jongeren Centrum JJC in samenwerking met Jong Nederland, is klaar voor de 1e lustrum viering. Noteer in uw agenda, 20 september van 14.00 tot 22.00 uur, het Openveldfeest, het Erpse dorpsfeest voor het hele gezin met kunst, cultuur, zang, dans en muziek, onder het genot van een zitje, een praatje, een hapje en een drankje. En zoals altijd; De toegang is gratis.

Aanmeldingen, vragen, opmerkingen zijn welkom op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 

Openveldfeest voor kunst en creativiteit.

alt

Het Openveldfeest, het gezellige Erpse dorpsfeest kent natuurlijk iedereen. Het jaarlijkse spektakel, na de zomer 20 september wederom op De Bolle Akker, is een samenkomen van vele dorpelingen, jong en ouder, en belangstellenden uit de regio.

De organisatie wil ook deze editie graag kunst en creativiteit de ruimte geven en roept amateurkunstenaars op zich te melden om tijdens het evenement hun mooiste werk te presenteren. Ook mensen met een 'uit de hand gelopen' hobby, zoals hout- of handwerken, bloemsierkunst, etc. of verzamelaars met een bijzondere verzameling, kunnen zich bij ons melden.

alt


Belangstellenden kunnen een e-mailberichtje sturen naar  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.  of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.  onder vermelding van JJC Openveldfeest 2015. 

Openveldfeest zoekt jeugdtalent.

altHet Openveldfeest, het Erpse dorpsfeest voor jong en oud, met kunst, cultuur, zang, dans en muziek, zoekt talent voor het Jeugdpodium. Niet alleen dansers of zangers, ook clowns, muzikanten, toneelspelers, dichters, acrobaten, goochelaars en moppentappers zijn welkom. Trek je stoute schoenen aan, klim op het Jeugdpodium en laat je zien en horen. Alleen, met z’n tweeën of in een groep, iedereen is welkom. De datum is zondag 20 september en de organisatie is in handen van het Jeugd en Jongeren Centrum JJC en Jong Nederland. Aanmelden kun je op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

alt

 

Pagina 1 van 2

 

Nieuwsflits

 

Zondag 26 november

14:00 uur

Breakout

BreakOut

2e voorronde

 

You are here: Openveldfeest