Jeugd en Jongeren Centrum - Erp

 • Full Screen
 • Wide Screen
 • Narrow Screen
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size

Openveldfeest 2011

12e Open Veldfeest tart de weergoden

 

Niets is zo onvoorspelbaar als het weer, weet nu ook de organisatie van het 12e Erpse Open Veldfeest. Het streven is een festival in de open lucht, languit liggend op het gras, de wind over je gezicht, de wolken voorbij zien drijven. De enkele buitjes in de middag waren geen belemmering. Voor het publiek schuilend binnen was, brak de zon weer door. Om 18.30uur sloeg echter het noodlot toe. Een lokale hoosbui met rukwinden joeg ongekend vlagen regen over de dakrand van het podium op de kwetsbare geluidsapparatuur. De geluidsman sprong wanhopig op het podium om te redden wat te redden was, tevergeefs. Einde feest?

Het festival stoppen?, dat niet bleef een nerveuze locatiehouder aandringen. Er zijn tientallen fans van El-Cid op het terrein, die breken de hele tent af. Crisisoverleg, stresstest voor de werkgroep, hoe ernstig is de situatie, wat is er mogelijk? Conclusie, doorgaan, naar binnen in de zaal van Tiswa. De geluidsman op en neer naar Uden voor een andere PA, werkgroep en vrijwilligers in de zaal plaats maken, podiumdelen en bruikbare geluidsdelen van buiten naar binnen, op en neer naar de opslag voor extra podiumelementen. Het inmiddels in groten getale toegestroomde publiek had er een attractie bij, 20 meter podiumelementen sjouwen, met uw schrijver in een hoofdrol. Maar om 20.00, heel wat inspanning en zweetdruppels later, was de 1e band van het avondprogramma aan het soundchecken, in de zaal op een nieuw podium, met een nieuwe geluidsinstallatie.

Het middag programma van het festival werd om 14.00uur waardig geopend door het Onze Lieve Vrouwe en Catharinagilde. Vooraf gegaan door het koningspaar toonde, op het groene gras van Tiswa, een groep oudere en jongere vendeliers hun kunsten, begeleid door het tromgeroffel van twee tamboers. Voor het publiek op het terras was het optreden een prachtig kleurrijk spektakel.

“Bluezy” Huub van de Berg speelde op diverse instrumenten twee sets slow-blues, hierbij terzijde gestaan door backing vocaliste Hanny en haar kinderen Luuk op drums, percussie en Rene op gitaar. De twee leerling muzikanten werden door Huub op bijzondere wijze bij het optreden betrokken. Bij elk nummer gaf Huub een passende toelichting, Huub, de meester vertelt.

De zingende Nachtegaaltjes, het kinderkoor van de Erpse St.Servatius Parochie op het grote podium. Dirigente Sonja moest haar koor nog bij elkaar gaan zoeken, de speelweide, de klimwand en de verfcentrifuge waren voor de kinderen ook interessant. Het optreden van de kleintjes, inclusief spooknummer, werd voor hen een groots gebeuren, gade geslagen door trotse familieleden.

Daarna Stan, de 11-jarige zanger, wat een stem en wat een professionaliteit. Niet gehinderd door microfoon problemen speelde deze nieuwe Jantje Smits een mooie set van klassieke covers, aangevuld met eigen werk, waarbij deze nummers opvielen door een duidelijk hit potentie. We zullen zeker nog van deze artiest gaan horen.

Gedurende de hele middag konden bezoekers die actief wilden presteren terecht bij het kruisboog schieten van het Gilde en daar hun kwaliteiten laten zien. En dat valt niet mee, zo’n kruisboog uit de losse pols.

Jong Nederland, de organisatie die jonge mensen de ruimte geeft die ze nodig hebben was aanwezig met de attracties klimwand en verfcentrifuge. Beide activiteiten waren bij de kinderen zeer in trek. Een enkeling ging wel twaalf keer de steile wand beklimmen.

Het avondprogramma, binnen in Tiswa opende met een optreden van Live it Out, normaal een 4-mans formatie nu in 2-mans bezetting. De jonge muzikanten gaven in een akoestische, elektrische set een serie van fijne hit covers. In de eerste rijen van het publiek natuurlijk bewondering van veel familieleden, maar ook veel jonge fans, zowel meiden als jongens.

Daarna kwam Reboot, normaal een 6-mans formatie, maar speciaal voor deze gelegenheid was de band uitgebreid met zangeressen en blazers. “Pappa Peter” met in totaal twaalf muzikanten op het podium. De band speelde een gedegen set soul en funk nummers, met de complete familie neven, nichten, ooms en tantes op de dansvloer. Een swingende melting pot.

Door de vertraging liep de drummer van El-Cid de avond lichtelijk nerveus rond. Terecht, het wordt veel te laat, iedereen moet morgen werken en straks is al het publiek naar huis. Maar toen hij speelde vielen alle zorgen van hem af, zo geconcentreerd zat hij te drummen. Voor de die-hard fans van de band was het wachten de moeite waard. El-Cid speelde up-tempo een zeer strakke set van de bekende sixties bluesrock nummers. Volop rock en roll voor de dansende jonge ouderen. Terecht een waardige afsluiter van dit 12e Open Veldfeest.

Door de opgelopen vertraging eindigde het feest met een korte after party, maar toch ging ook de laatste gast tevreden naar huis. De organisatie kan terug zien op een geslaagd 12e Open Veldfeest, een feest van Erp, voor Erp, door Erp. Volgend jaar zeker weer, en dan met beter weer, het hele feest in de open lucht. Erp bedankt.

 

Openveldfeest - De Foto's

 

De foto's van het Openveldfeest Editie 2011

Klik hier voor de volledig scherm versie

 

 

Het programma

 

Programma Open Veldfeest 17 juli 2011

 • 14.00-18.00 Het Gilde - Kruisboog schieten
 • 14.00-18.00 Jong Nederland - Klimwand en Verfcentrifuge
 • 14.00-18.00 Tiswa - Speelweide

naamkaartje3

 • 14.30-15.00 Het Gilde - Vendelzwaaien
 • 15.15-15.45 Bluezy
 • 16.00-16.30 Kinderkoor
 • 16.45-17.15 Stan
 • 17.30-18.00 Bluezy

 

 • 19.00-20.00 Live it Out
 • 20.30-21.30 Reboot
 • 22.00-23.00 El-Cid
 • 23.00-24.00 After party
 •  

Erp kleurt rood

 

 Het Open Veldfeest, terug van weggeweest.

Erp bekent kleur, overal zie je de rode vlammen van het kampvuur. Het initiatief kwam van een jonge dame met wilde ideeën, het resultaat mag er zijn. Het Open Veldfeest, het unieke Erpse volksfeest uit 1977-1987, is terug van weggeweest.

Zondagmiddag 17 juli is het zover. Op het landelijk gelegen terrein van speelboerderij Tiswa aan het Looieind zal van 14.00-23.00uur de 12e editie van het Open Veldfeest plaats vinden.

Een evenement voor het hele gezin, gratis toegang, onder de vlag van het Jeugd en Jongerencentrum JJC, door vrijwilligers, met vrijwilligers. In een ontspannen, natuurlijke omgeving, met een entourage van Erpse verenigingsactiviteiten en muziek van Erpse artiesten. Het enige echte Erpse openlucht festival

Het middagprogramma van 14.00-18.00uur is voor kinderen, ouders en grootouders. Het kroost kan zich uitleven op de speelweide en zich vermaken op de talloze speelattracties zoals de magnifieke skelterbaan. Jong Nederland is aanwezig met een spectaculaire klimwand en de creatievelingen kunnen aan de slag op de verfcentrifuge. De ouders en grootouders kunnen, gezeten op het ruime terras, verfrissing in de hand, uitzicht op de speelweide, genieten van louter Erps verenigingsleven.

Het Onze Lieve Vrouwe en Catharinagilde zal met haar vendelzwaaien een prachtig spektakel aan kunsten en kleuren presenteren. Bezoekers die actief willen presteren kunnen bij het kruisboog schieten hun kwaliteiten laten zien.

De zingende Nachtegaaltjes, het kinderkoor van de Erpse St.Servatius Parochie, zal een ingetogen doch indrukwekkend optreden verzorgen. Met begeleiding op gitaar en onder de bezielende leiding van dirigente Sonja van Boxtel.

“Bluezy” Huub van de Berg, zanger/gitarist van “No Name Needed”, zal met backing vocaliste en drummer / percussionist twee akoestische optredens verzorgen met eigen werk en covers waarbij de blues centraal staat.

Stan, de nieuwe Brabantse Jantje Smits. Deze 11-jarige zanger, met de charme van een Frans Bauer en de diepgang van Andre Hazes, zal elk vrouwenhart, zeker die van moeders en grootmoeders, sneller laten kloppen.

Het avondprogramma van 19.00-23.00uur wordt geopend door Live it Out, vier jonge enthousiaste muzikanten die duiken in de roots van de pop muziek. Van Beatles tot Romantics, al het mooie ooit gemaakt wordt door hen ontdekt.

Live_it_Out

Daarna is de beurt aan Reboot, een 6-mans formatie, waarbij plezier in het muziek maken voorop staat. Het repertoire is zeer uiteenlopend van country tot rock en zelfs Nederlands, hoofdzakelijk covers met soms een eigentijds uitstapje.

Als afsluiter staat de legendarische El-Cid op het programma. Jonge helden bij hun debuut in 1964, nu wat ouder, wat meer belegen, maar de rhythm & blues stroomt nog door hun aderen. Zij zullen het veld overspoelen met hun sixties bluesrock nummers, rock ’n roll swingen is toegestaan.

Aan de inwendige mens is natuurlijk ook gedacht, braskaart voor de kinderen, drinken in alle variaties volop en een frietwagen met de lekkerste snacks.

Het Open Veldfeest, zondag 17 juli van 14.00-23.00, locatie Tiswa op het Looieind, van Erp, voor Erp, door Erp. Een dag voor kinderen, ouders en grootouders, kennismaken met Erp, genieten van lokaal vermaak en van ….. elkaar, op het terras, in de speelweide, op het gras bij het podium en rond het kampvuur. Allemaal hartelijk welkom.

De deelnemers - 3

 

Het middag programma van het Open Veldfeest 2011 heeft er weer een topattractie bij. Naast Jong Nederland, het O.L.V. en Catharinagilde, de Zingende Nachtegaaltjes, Tiswa en Bluezy is er Stan, de nieuwe Brabantse Jantje Smits. Deze 11-jarige zanger, met de charme van een Frans Bauer en de diepgang van Andre Hazes zal elk vrouwenhart, zeker die van moeders en grootmoeders, sneller laten kloppen.

In de loop naar het Open Veldfeest zullen in deze Erpse Krant de deelnemers belicht worden, hier het avondprogramma, de lokale popbands.

 

Live it Out

Piet Bouw, nestor van het JJC, loopt de laatste weken met zijn hoofd in de wolken. De godfather van de Open Veldfeesten 1977-1987 is trots als een pauw. Zijn neefje Maik van Breda zal met de band Live it Out het avondprogramma van het Open Veldfeest 2011 openen. De geruchten gaan dat Piet en Maik samen een duet zullen zingen.

Live it Out, vier jonge enthousiaste muzikanten duiken in de roots van de pop muziek.Van Beatles tot Romatics, al het mooie ooit gemaakt wordt door hen ontdekt. Elk optreden een feest van herkenning, een klankspel van vrolijke up-tempo popmuziek. Begonnen als trio, wie herinnert zich niet hun memorabel optreden bij BreakOut in 2008, dit jaar in de finale van Stoepslag massaal gekozen als publieks winnaar en daarmee de opener van het laatste Knipoogfestival.

 

Reboot

Peter Strijbosch, voorman van de band Reboot, lagere school 6e-klasgenoot van uw schrijver, had toen, vanwege zijn muzikale kwaliteiten, bij de “oude” meester Deben, al een streepje voor. Peter heeft op de het Open Veldfeest van 1985 gespeeld in de band Husband, met zanger Huub Brugmans, juist ja die van El-Cid.

Reboot, een 6-mans formatie, waarbij plezier in het muziek maken voorop staat, zonder grote ambitieuze plannen op leuke plekken spelen. Het repertoire is zeer uiteenlopend van country tot rock en zelfs Nederlands, hoofdzakelijk covers met soms een eigentijds uitstapje. Met regelmaat wordt de band uitgebreid met gastoptredens zoals zangeres of een blazerssectie. De naam Reboot komt omdat voorheen de band met digitale drums speelde en bij stroomuitval alles gereset (reboot) moest worden.

reboot2   

 

El-Cid

Ga naar You Tube en zie de clip van Live it Out, hun versie van “My Generation” van de Who uit 1965. En wie was die Erpse generatie uit 1965, jawel Huub Brugmans en zijn maten van El-Cid. De voor Erp legendarische band El-Cid, genoemd naar de speelfilm over de Spaanse held Rodrigo Diaz, met Charlton Heston en Sophia Loren in de hoofdrol, is in 1961 ontstaan uit de Kelbeats. Na hun 1e optreden in Erp in de Hezelbar, volgden zalen in de buurt en later door het hele land. Elk optreden was een grote happening, en tevens een grote bende, de zalen werden door de fans kort en klein geslagen. Hun roem werd hun einde, door de vernielingen durfden de zaalhouders El-Cid niet meer te laten optreden. Het repertoire van El-Cid bestaat uit vooral rauwe rock zoals de Rolling Stones, Spencer Davis Group, Pretty Things en Steppenwolf. Ongeveer 12 jaar nadat ze gestopt waren, maakten ze hun comeback tijdens het Open Veldfeest in 1982. En nu in 2011 zijn ze weer aanwezig, als afsluiter.

Het Open Veldfeest, zondag 17 juli van 14.00-23.00, van Erp, voor Erp, door Erp. Een dag voor kinderen, ouders en grootouders, kennismaken met Erp, genieten van lokaal vermaak en van ….. elkaar. ‘s Middags op het terras en in de speelweide, ‘s avonds op het gras bij het podium en rond het kampvuur. Allemaal hartelijk welkom.

 

De deelnemers - 2

 

Het Open Veldfeest en de deelnemers.

Tweewekelijks heeft de werkgroep om 20.00 vergadering, voortgang bespreking, besluiten worden met meerderheid van stemmen genomen.
Afgelopen week, na het bekende Brabantse kwartiertje was ik de enige aanwezige. Mijn stem, de meerderheid, mooi, zou de vergadering ook zo klaar zijn.
Toch maar even gewacht. Om half negen voegden zich drie andere werkgroep leden toe. Nieuw fenomeen?, het Erps halfuurtje.

In de loop naar het Open Veldfeest zullen in deze Erpse Krant de deelnemers belicht worden, vandaag “De zingende Nachtegaaltjes” en “Bluezy”,

Op het eerste gehoor een wereld van verschil, de lieflijke stemmen van het kinderkoor “De Zingende Nachtegaaltjes” en de ruige zang van “Bluezy”.
Maar toch een gemeenschappelijke drijfveer, de
liefde voor muziek. Dirigente, pianiste Sonja van Boxtel en zanger, gitarist Huub van de Berg,
beiden te beluisteren in het middag programma van het Open Veldfeest.

SonjaDe nachtegaal, de naam is afgeleid van
het Germaanse "galan" wat betekend
galmend zingen. De zang bestaat uit
herhaalde motiefjes en een crescendo,
is verklinkend, erg karakteristiek en
vaak 's nachts hoorbaar. In de volkstradities,
kondigt de nachtegaal de lente aan, het is
de vogel van mei, maar is eveneens en vooral
het symbool van de liefde, dat al eeuwenlang
dichters en componisten heeft beziggehouden.
“De zingende Nachtegaaltjes” het kinderkoor
van de Erpse St.Servatius Parochie, staat
onder de bezielende leiding van Sonja van Boxtel.
Sonja heeft haar opleiding gevolgd op het
conservatorium in Maastricht, waar ze is
afgestudeerd als tweede en eerstegraads
muziekdocent. Naast haar werk met het
Erpse kinderkoor heeft Sonja ook de muzikale
leiding over het Udense koor Sprightly.


 

Blues is een muziekstijl die zijn oorsprong vindt in de muziek die slaven
in
het Zuiden van de Verenigde Staten maakten.De blues vertelt over het
leven van alledag. De nadruk daarbij ligt op negatieve gebeurtenissen,
bijvoorbeeld ongeluk in de liefde. Door het zingen van de blues hoopt men
troost voor deze problemen te vinden. Kenmerkend voor de blues is het soleren, 

zang wordt afgewisseld met instrumentale improvisatie. In de jaren tussen
1960 en 1970 leefde het genre op doordat Britse (blanke) rockmuzikanten
als John Mayall & Eric Clapton, de The Rolling Stones en Led Zeppelin
opnieuw blues gingen spelen.
 
“Bluezy” is een van de projecten van Huub van de Berg, Huub
zanger/gitarist bij de Erpse band “No Name Needed”.
Onder het motto:“muziek is goed maar blues is beter”
zal Huub als singer/songwriter een akoestisch optreden
verzorgen met eigen werk en covers waarbij de blues
centraal staat. Maar naast de blues is er tijdens dit
optreden ook ruimte voor lekker in het gehoor liggende
popnummers.

Het Open Veldfeest, 17 juli van 14.00-23.00, van Erp,
voor Erp, door Erp. Een dag kennismaken met Erp,
een dag ontspannen met lokaal vermaak. Voor alle
duidelijkheid, ook voor mijn oma, het middagprogramma
is ook geschikt voor de Erpse opa’s en oma’s. Op het
terras met uw kinderen en uw kleinkinderen, genieten
van .... elkaar. Allemaal hartelijk welkom.

Verenigingen, artiesten, begunstigers en vrijwilligers
die nog mee willen doen, kunnen zich aanmelden op
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 

De deelnemers - 1

 

Het Open Veldfeest en de deelnemers.

Erpenaren boeken massaal hun vakanties om. Begrijpelijk, je zult maar tegen je kleinkinderen moeten zeggen dat je het 1e Open Veldfeest van de 21ste eeuw hebt gemist, omdat je zo nodig op 17 juli met vakantie moest.

Meer en meer verenigingen en artiesten melden zich aan voor het 1e Open Veldfeest. Naast het Onze Lieve Vrouwe en Catharinagilde, de Zingende Nachtegaaltjes, Jong Nederland, Live it Out, Reboot en El-Cid is nu ook Bluezy van de partij. Bluezy is: "Slowhand" Huub vd Berg, gitarist van No Name Needed. Zijn motto, muziek is goed maar blues is beter. Huub zal in het late middagprogramma, het terras onderdompelen in zijn vette bluesklanken.

Tot aan 17 juli zullen in de Erpse Krant en op onze website de deelnemers belicht worden.Vandaag de eer aan het Onze Lieve Vrouwe en Catharinagilde, een vereniging met twee patroonheiligen, kan het roomser.

Een gilde was een belangenorganisatie van personen Gildemet hetzelfde beroep. Deze gilden hebben vanaf de middeleeuwen tot eind 18e eeuw bestaan. Er bestonden ambachtsgilden, handels- of koopmansgilden en schuttersgilden.

Het schuttersgilde was een soort burgerwacht om de stad te beschermen bij een aanval en de orde te handhaven bij oproer of brand. Ze waren meestal gegroepeerd volgens het wapen dat ze gebruikten: de handboog, de voetboog het geweer en naar hun wijk. Hun oefenterreinen, ook de doelen genoemd, hadden ze vaak op open ruimtes binnen de stad, nabij de stadsmuren.

  

Vendelen, beter bekend onder de term vaandelzwaaien of vendelzwaaien, is een sport waarbij behendigheid en lenigheid centraal staan. Sierlijkheid heeft de bovenhand in de bewegingen, de figuren vloeien als het ware in elkaar over. Het vendelen wordt vaak gezien als een uiting van het gebed tussen goed en kwaad.

  

Het koningsschieten of papagaaischieten is een jaarlijkse activiteit die door schuttersgilden wordt beoefend. De precieze oorsprong van dit gebruik is niet bekend. De bedoeling hierbij is om een houten vogel, die op een hoge schietpaal, de schutsboom, is geplaatst, er af te schieten. Dit kan met de buks, kruisboog of handboog gebeuren. Na de wedstrijd wordt er uiteraard uitvoerig gegeten en gedronken.

Is uw belangstelling voor het gilde gewekt, wilt u meer weten, kijk op hun site www.gilde-erp.nl, maar kom op 17 juli zeker naar het Open Veldfeest. Het gilde zal dan in het middagprogramma het veld opfleuren met hun kleurrijke vlag activiteiten. Competitie gerichte Erpenaren kunnen zich uiten bij het koningsschieten.

Het Open Veldfeest, 17 juli van 14.00-23.00, van Erp, voor Erp, door Erp, een dag kennismaken met Erp, een dag ontspannen met lokaal vermaak.

Verenigingen, artiesten, begunstigers en vrijwilligers die nog mee willen doen, kunnen zich aanmelden op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 

De vrijwilligers

 

Het OpenVeldfeest en de vrijwilligers.

Onzekerheden volop. Zullen in het Midden-Oosten meer regeringen vallen?, zal Griekenland een 2e creditcrisis worden?, zullen Woonbelang en Brabantzorg luisteren naar de drie (wijzen) uit Erp? Een ding is zeker, 17 juli van 14.00-23.00 is het OpenVeldfeest, terug van weggeweest

De werkgroep is er klaar voor, de deelnemers zijn er klaar voor. Het Onze Lieve Vrouwe en Catharinagilde, de Zingende Nachtegaaltjes, Jong Nederland, Live it Out, Reboot en El-Cid, zij allen gaan van dit 1e OpenVeldfeest een onvergetelijke dag maken. Voor de 50-plussers, vol nostalgie naar de festivals van de vorige eeuw, Erp in de voetsporen van Woodstock, ditmaal wel met een 21-eeuws sausje. Voor de jongeren, kennismaking met een niet-commercieel festival, gratis entree, voor jong en oud, Erpse verenigingen en Erpse bands, low budget, met bijdragen van lokale ondernemers, geen sponsoring door bier- of winkelketen giganten.

Het OpenVeldfeest begonnen in 1977, ontstaan in een tijd van een zorgende overheid, uitdrager van solidariteit, een maakbare samenleving, het OpenVeldfeest, contactplaats voor de dorpsgemeenschap. Tijden veranderen, vandaag een neiging naar privatisering waar mogelijk, ieder voor zich druk bezig met de eigen ontwikkeling, contacten wereldwijd thuis via het Internet.

Het OpenVeldfeest, een laagdrempelig gezinsevenement, door vrijwilligers, met vrijwilligers, in een ontspannen, natuurlijke omgeving, met een entourage van Erpse verenigingsactiviteiten en muziek van Erpse artiesten. Vrijwilligers, de dragers van het frame waar omheen een stichting, een vereniging, een club vorm kan krijgen, de mensen die zorgen voor de continuïteit, die fungeren als het noodzakelijke smeermiddel om te zorgen dat de organisatie blijft lopen. Maar de olie raakt op, er is een toenemend tekort aan vrijwilligers.

Het OpenVeldfeest, een streven naar bevordering van het contact tussen lagen van de bevolking, voor een versterking van het gemeenschapsgevoel, een ode aan de vrijwilligers, een demonstratie van wat vrijwilligers samen kunnen laten zien, een dag kennismaken met Erp, een dag ontspannen met lokaal vermaak.

Verenigingen, artiesten, begunstigers en vrijwilligers die nog mee willen doen, kunnen zich aanmelden op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

The_New_Freedom_Singers2

 

De vooruitgang

 

Het Open Veldfeest, het veld en de vooruitgang.

Daar waar vroeger in de lente de boer ploegde, in de late zomer oogstend zwoegde, liggen nu festivalgangers in het gras, naast het terras met de houten banken, van het podium uit de luidsprekers rollen Erpse muzikale klanken.

Het Open Veldfeest, datum 17 juli, een festival onder de vleugels van het Jeugd en Jongeren Centrum JJC, een feest voor het gehele gezin, van Erp, voor Erp, door Erp, krijgt steeds meer vorm. Als locatie is gekozen voor de landelijk gelegen speelweide van het Maïsdoolhof aan het Looieind. Een prachtig glooiend terrein, volop in het groen, met uitzicht op rustieke landerijen.

Het festival begint om 14.00uur met een middagprogramma voor kinderen en hun ouders. De kroost kan zich vermaken op de talloze speelattracties, aangevuld met attributen van mensen van Jong Nederland. De ouders kunnen, gezeten op het terras, verfrissing in de hand, uitzicht op de speelweide, genieten van louter Erps verenigingsleven.

Het Onze Lieve Vrouwe en Catharinagilde zal met haar vendelzwaaien en bazuinblazen een prachtig spektakel aan kunsten, kleuren en klanken presenteren. Wie actief wil presteren kan bij het kruisboog schieten zijn kunnen laten zien.

De Keldonkse gitaarclub The New Freedom Singers, een oude bekende van de vroegere veldfeesten, zal ook weer dit Open Veldfeest, in kleinere en grotere samenstelling, voorzien van haar muzikale klanken.

Zo, voor het middagprogramma is de kop eraf, maar we zoeken nog meer. Waar blijven onze zangers en zangeressen en onze amateur artiesten en kunstenaars? En last but not least onze, in de regio vermaarde, dansgroepen. Het zal toch niet waar zijn, een Erps volksfeest zonder deze Erpse parels.

Het avondprogramma begint om 19.00uur en zal geheel gevuld worden met muziek van Erpse bands. Voor dit gedeelte hebben we een overvol aanbod, niet alle aanmeldingen zullen dit seizoen geplaatst kunnen worden. Over de volledige set-up wordt nog onderhandeld, maar zeker van de partij is de band Reboot, een 6-mans formatie, met country, soul en rock muziek. De slotact staat ook vast en deze eer kan voor de 1e editie alleen gaan naar het legendarische El Cid, ooit de afsluiter van het laatste festival. Zij zullen het veld overspoelen met hun sixties bluesrock nummers, rock’n roll swingen is toegestaan.

Om 23.00uur zal het festival afgesloten worden met het welbekende kampvuur. Aan de inwendige mens is natuurlijk ook gedacht, braskaart voor de kinderen, drinken in alle variaties volop en een frietwagen met de lekkere snacks.

Krijgen de kriebels je te pakken, wil je ook meedoen, ga op het web of pak de telefoon.

Samen met de werkgroep ga je dan zeggen, het Open Veldfeest, terug van weggeweest


El Cid op het slokdarmfestival in 2010

Meer El Cid informatie vind je door een klik op onderstaande link

www.maureen-el-cid.blogspot.com

 

 

Nieuwsflits

 

Zondag 26 november

14:00 uur

Breakout

BreakOut

2e voorronde

 

You are here: Openveldfeest Openveldfeest 2011