Vertrouwenscontactpersonen

Waarom een vertrouwenscontactpersoon?

De stichting streeft naar optimale geestelijke en lichamelijke veiligheid voor jeugd en vrijwilligers, zodat iedereen zich thuis voelt binnen de stichting. Dat betekent dat we in een veilige omgeving moeten kunnen deelnemen aan evenementen en activiteiten en op een respectvolle manier met elkaar omgaan. De sfeer en omgangsvormen binnen de stichting moeten zodanig zijn dat er geen sprake is van agressie, bedreiging, belediging, mishandeling, pesten, ongewenste intimiteiten, discriminatie, kwaadspreken over iemand zijn afkomst, huidskleur, geloof of seksuele voorkeur. Kortom: gedrag dat niet past binnen onze stichting en waar jij of een ander onder lijdt.

Als je met ongewenst gedrag te maken hebt, op of rond de activiteiten, is het handig om te weten waar je terecht kunt voor advies en hulp of gewoon een luisterend oor. Stichting JJC-Erp vindt dit belangrijk en daarom zijn er twee vertrouwenscontactpersonen. Een vrouw en een man, zodat je kunt kiezen met wie je het liefst in gesprek gaat.

 

Wat is een vertrouwenscontactpersoon?

De vertrouwenscontactpersoon is een onafhankelijk persoon die door het bestuur van Stichting JJC-Erp is aangesteld. Een vertrouwenscontactpersoon is er voor iedereen die te maken heeft met ongewenst gedrag en hierover vertrouwelijk wil praten. De vertrouwenscontactpersoon is er voor de kinderen, jongeren, vrijwilligers, begeleiders maar ook voor werkgroepen en het bestuur. Kortom, voor iedereen die op welke manier dan ook iets te maken heeft met de Stichting Jeugd en Jongeren Centrum Erp.

 

Wat doet een vertrouwenscontactpersoon?

Zij luisteren naar jouw verhaal en helpen je zoeken naar mogelijkheden om de situatie op te lossen. Maar gewoon even praten kan ook. Zij doen niets wat je niet weet. De vertrouwenscontactpersoon informeert jou, de klager, of de beschuldigde over de procedures en zoekt naar een bemiddelaar of verwijst naar een vertrouwenspersoon of hulpverlener. Ook kan de vertrouwenscontactpersoon helpen bij het indienen van een formele klacht.

Daarnaast adviseert en stimuleert de vertrouwenscontactpersoon onze stichting om preventieve maatregelen te nemen ter voorkoming van ongewenst gedrag. Uiteraard is het gesprek vertrouwelijk en zonder jouw toestemming worden er geen verdere stappen ondernomen. De vertrouwenscontactpersonen bij Stichting JJC-Erp.

 

Wie zijn de vertrouwenscontactpersonen?

Bij de stichting zijn er twee vertrouwenscontactpersonen, zodat je kunt kiezen met wie je de situatie wil bespreken. Dit zijn:

  • Jill Bouw
  • Frans Scheepers

Bereikbaar op email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Hoe neem je contact op?

Je kunt de vertrouwenscontactpersonen aanspreken of per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. contact met hen opnemen voor het maken van een afspraak als je te maken hebt met ongewenst gedrag of als je tijdens of na de activiteiten ontdekt dat iemand anders er onder lijdt.