Wandelen

 

De paden op, de lanen in, vooruit met flinke pas.
Met stralend oog en blijde zin en goed gevulde tas.
De Zonne lacht ons vrolijk toe, ons groet der vooglenzang.
En wij worden vast niet moe, al wand'len w'uren lang.

 

Avondwandelvierdaagse

Sinds 1977 wordt de Erpse, Keldonkse en Boerdonkse inwoners de mogelijkheid geboden om vier avonden op rij een wandeling te maken in de Erpse omgeving. Het Jeugd en Jongeren Centrum JJC doet vanaf 1980 de organisatie en uitvoering. Er wordt in 3 afstanden gelopen, 5, 10 en 20 kilometer. Tijdens de routes worden op de posten diverse traktaties aangeboden. Als je vier avonden wandelt, kun je een herinnering krijgen na afloop. De mooist herkenbare groep kan zelfs een prijsje winnen.

Winterwandeltocht
In de latere jaren onder de vleugels van het JJC zijn er wandelaars, die het wandelen voor hun "hobby" deden, betrokken bij het uitzetten van de routes. En die "hobby" wandelaars komen met het idee om ook hartje winter een wandeltocht op te zetten. Zo ontstaat in 1990 de Wintertocht. Deze tocht op de 2e zondag van het nieuwe jaar geeft de mogelijkheid om een stevige wandeling te maken, met afstanden van 6, 12, 20 en 30 kilometer. Na de kerst, na teveel tafelen of na die lange kerkzit, is dat een mogelijkheid om eens flink de benen te strekken.

JJC Wandelen en de wet op de privacy

Bij het inschrijven vragen wij aan u enige gegevens. Wat doen wij met uw gegevens?

De gegevens op de inschrijfkaart gebruiken wij om te registreren voor welke herinnering U wandelt.
Wij verzamelen zo minimaal mogelijk, te weten, Familienaam en Voornaam, Geboortedatum, Adres en Woonplaats.
Dit is de minimale data waarmee het voor ons mogelijk is om personen als uniek te herkennen.

Deze gegevens zullen door Stg.Jeugd en Jongeren Centrum niet DOORVERKOCHT worden aan derden voor commerciële doeleinden.

De enige partij die wij deze minimale gegevens verstrekken is de Koninklijke Wandel Bond Nederland waar het JJC bij aangesloten is.
Dit aanreiken van gegevens is verzekering technisch noodzakelijk.