Knutselen over onze Natuur

Na het hele leuke knutselen over en voor kerst, na het lekkere oliebollen eten, prinsverkiezing enz. gaan wij iets maken dat vooral heeft te maken met en over de natuur.
Het kan gaan over de winter, maar ook over de zomer en alles wat er tussen zit. Dus maak wat tijd vrij en kom op 27 januari 14.00 tot 16.00uur voor maar €1.50 naar het JJC Ottenstraat.
Dit is wel een programma voor de basisschooljeugd. Maar voel jij je als moeder, vader of iemand anders zich geroepen om te helpen, ook dan ben je welkom. Maar dan wel graag om 13.30 uur, zodat wij je een tafel toe kunnen delen en uitleggen wat ze bij jou mogen maken.


Alle kinderen hoeven geen goede, beste kleren aan te doen, want dat is zonde als er plak of verf op komt. Het is wel verstandig een doos mee te nemen om daar je werkjes in mee te kunnen nemen naar huis.
Wij hebben met ieder programma ook een kleurwedstrijd. Deze is te vinden op onze site jjc-erp.nl en bij de bibliotheek in het rek op de gang (waar heel veel leuke folders en andere informatie staat). En de kinderen krijgen op school een infoblad over ons mee, waar de kleurplaat op de achterkant staat. Echter kunnen wij niet iedere school in Brabant af gaan, dus als jou school deze berenzuil niet krijgt of alleen je grote broer of zus, dan zijn er dus nog mogelijkheden genoeg om mee te doen. Je moet wel zelf aanwezig zijn om je prijs in ontvangst te nemen.


Ook vinden wij het belangrijk dat kinderen niet zelf tijdens het programma naar huis kunnen. Dus wij hanteren al vele jaren de regel 'binnen is binnen'. En voor snoep en drinken wordt tegen een kleine vergoeding gezorgd. Al met al dus een leuk vooruitzicht. 


Wij danken ook bij deze de Erpse krant en diegene die ons een compliment aanboden in de editie van 20 december in deze krant. Dank jullie wel.

Paas Knutselen.

Met spoed gezocht! Kinderen om de paashaas te helpen met leuke knutselwerken.

Ook dit jaar zijn we gevraagd door de paashaas om voor te bereiden op paasfeest. Dit willen we wel doen, maar daar is veel hulp voor nodig, het liefst van alle kinderen van groep 2 tot groep 8. Niet iedereen kan uiteraard, maar als jij zin en tijd hebt op 14 april om 14.00 uur dan ben je welkom in het JJC in de Ottenstraat. Het duurt tot 16.00 uur.


Wat heb je nodig? €1.50 entree, een doos, goede zin en plezier om te knutselen en iets extra geld om drinken en of snoep te kopen. Want waar gewerkt wordt, moet ook de inwendige mens versterkt worden.
Wij vinden het belangrijk dat kinderen niet zelf tijdens het programma naar huis kunnen. Dus wij hanteren al vele jaren de regel ‘binnen is binnen’. Na afloop mag je ook niet alleen naar huis, tenzij je een briefje van je ouders bij hebt dat je alleen weg mag.
Na dit programma gaan we in de zomerstop. Ouders die nog een keer willen helpen zijn welkom. Zowel bij ons als bij de kindervakantieweek. Kinderen hebben hulp nodig van jou!!! Ben je 15 of ouder dan ben je zeer welkom.

Wij van de ZMG (ZondagMiddagGroep) wensen iedereen een fijne vakantie toe en zien elkaar volgend seizoen weer.

ZondagMiddagGroep 16 december Kerst.

De ZondagMiddagGroep is de knutselgroep van het Jeugd & Jongeren Centrum JJC en ook dit jaar hebben we in december het thema Kerst. Wij gaan hier een leuke middag met veel knutselplezier van maken, samen met jullie, want hoe meer, hoe liever en gezelliger.
We maken van alles met papier, hout, spijkers, lijm etc. voor ieder wat wils. Neem een doos mee, want wat je maakt mag je mee naar huis nemen en houden uiteraard. En ja, je aller beste kleren kun je ook beter thuis laten want ik beloof niet dat ze zuiver blijven. Haha.


Waar is dit? In de Ottenstraat het JJC gebouw. Hoe laat? 14.00 uur tot 16.00 uur. Wat kost dit? €1,50 per kind en €0,00 voor ouders of medewerkers jong of oud. Wij zijn met jullie hulp zeer blij en dankbaar, maar laat wel even laat weten als je mee wil helpen, bel mij maar Toine 0413-212768. We helpen van 13.30 tot 16.30 a 17.00 uur, je kinderen mogen dan ook van begin tot eind al mee komen. En na het opruimen drinken we op onze kosten nog wat aan de bar (gezellig toch). Dit is ook voor de kinderen van onze medewerkers.
We hebben een regel waar we ons aan houden binnen is binnen. Alleen kinderen met een toestemmingsbriefje van de ouders mogen alleen (en om 16.00 uur) naar huis. De rest moet je op komen halen. Geef je kind een portemonnee mee met daarin een telefoonnummer waar we jou op dat moment kunnen bereiken, dit ingeval van nood (ziek of ik wil gewoon naar huis kan ook).
Wij verkopen snoep en fris tegen een kleine vergoeding. Dus let er wel op dat als je kind allergisch is, dat deze pinda`s, glucose en andere producten kan kopen en eten. Hier kunnen wij geen toezicht op houden.
Plezier staat voorop dus we gaan er voor. Onder dit motto zie ik jullie graag op zondag 16 december, Toine van de ZMG.