Nieuwe ronde, nieuwe routes!

Dinsdag 4 juni t/m vrijdag 7 juni is het zover: dan kan er weer vier dagen flink gewandeld worden in Erp en omstreken. Dit staat natuurlijk al lang in jullie agenda. Zo niet, dan nu wel!

Vorig jaar was er een heleboel nieuw (inclusief de werkgroep) en ook dit jaar voegen we weer wat nieuwe dingen toe. Wat dat allemaal is, blijft nog even een verrassing. Wat we wel alvast kunnen verklappen, is dat de routes van de 5 en de 10 kilometer veranderen. Niet alleen qua inhoud maar ook qua lengte: dit jaar kun je kiezen uit 3 kilometer, 6 kilometer of 12 kilometer. De inhoud van deze routes blijft dan wel weer een groot geheim. Alhoewel we soms een tipje van de sluier zullen oplichten op ons Instagram-account @avond4daagse_erp.

 

Samen met onze onmisbare vrijwilligers gaan we er weer een onvergetelijke vier dagen van maken! We laten het weten wanneer inschrijven weer mogelijk is.

Dinsdag 4 t/m vrijdag 7 juni 2024 staat natuurlijk al lang en breed in jullie agenda: dan gaan we allemaal aan de wandel tijdens de Erpse avondvierdaagse! Dit is het 2e jaar dat je vooraf online in kan schrijven. Daarmee krijg je een fijne korting!

 

Wat je moet weten:

  • deze link is nog niet actief Online inschrijven (en betalen) kan via: https://www.avond4daagse.nl/agenda/avond4daagseerp/
  • Online inschrijven kan t/m x mei. Meelopen met een medaille kost €6, meelopen zonder medaille kost €5.
  • Na x mei sluit de online inschrijving en kun je jezelf vanaf 6 juni ter plekke aanmelden in Jeugd en Jongeren Centrum Erp voordat je gaat wandelen. Meelopen met medaille kost dan €7 en meelopen zonder medaille €6.
  • Wil je (maar) 1 en/of niet alle dagen meelopen? Aan de kassa kun je een dagkaartje kopen voor €2,50. Hierbij is geen medaille beschikbaar.

Dus schrijf online in en profiteer van de korting!

 

De paden op, de lanen in, vooruit met flinke pas.
Met stralend oog en blijde zin en goed gevulde tas.
De Zonne lacht ons vrolijk toe, ons groet der vooglenzang.
En wij worden vast niet moe, al wand'len w'uren lang.

 

Avondwandelvierdaagse

Sinds 1977 is aan de Erpse, Keldonkse en Boerdonkse inwoners de mogelijkheid geboden om vier avonden op rij een wandeling te maken in de Erpse omgeving. Het Jeugd en Jongeren Centrum JJC doet vanaf 1980 de organisatie en uitvoering. Er werd eerst in 2 afstanden gelopen, 5 en 10 km, later kwam er de 20 kilometer bij. Na het opnieuw opstarten na de corona pandemie is de 20 km route komen te vervallen. Dit door het geringe aantal deelnemers dat 4 avonden een dergelijke afstand kon volbrengen maar vooral het ontbreken van de bemensing die er nodig was op deze routes.

Tijdens het wandelen wordt er elke avond een traktatie aangeboden. Na vier avonden wandelen kan er na afloop een herinnering verkregen worden. De mooist herkenbare groep kan zelfs een prijsje winnen.

Winterwandeltocht

In de latere jaren onder de vleugels van het JJC waren er deelnemende wandelaars, die het wandelen voor hun "hobby" deden, Zij werden betrokken bij het uitzetten van de routes. En die "hobby" wandelaars kwamen met het idee om ook hartje winter een wandeltocht op te zetten. Zo ontstond in 1990 de Wintertocht. Deze tocht op de 2e zondag van het nieuwe jaar gaf de mogelijkheid om een stevige wandeling te maken, met afstanden van 6, 12, 20 en 30 kilometer. Na de kerst met veel en langdurig tafelen of na die lange kerk-zit, was dat een mogelijkheid om eens flink de benen te strekken. Helaas is de organisatie door de corona pandemie enig jaren uitgesteld en is het op dit moment nog onbekend of er een herstart komt.

Copyright © 2024 Jeugd & Jongeren Centrum Erp